Mariet Botter met lelijke eend naar laatste werkdag

Hoogeveen/Kerkenveld – Mariet Botter is 45 jaar onderwijzeres geweest op de CBS De Krullevaer. Vandaag was het zo ver. De laatste werkdag was aangebroken. Niet meer op de fiets naar Hoogeveen. Nee ze zou opgehaald worden door een auto met een chauffeur.

Om 08:15 uur draaide er een lelijke eend het erf op van de familie Botter in Kerkenveld. Een grote verrassing want hun allereerste auto ooit was ook een eend en ze zijn ook nog eens getrouwd in een lelijke eend. Samen met manlief Johan, die natuurlijk achterin moest zitten, gingen ze naar Hoogeveen. Onderweg zelf herinneringen ophalend aan hun eigen lelijke eendje.

Bij de Ichtuskerk in Hoogeveen aan de Buizerdlaan was er even een extra stop want tot overmaat van ramp werden er ook nog eens lege bussen met teksten erop achter de auto gebonden. Alsof ze net getrouwd waren. Met veel lawaai kwamen ze de korhoenlaan ingereden. Op het schoolplein hadden alle klassen zich verzameld. De kinderen zongen uit volle borst: “Van Kerkenveld naar Hoogeveen en van Hoogeveen naar Kerkenveld”.

Alle klassen deden die dag iets speciaals met als thema Afrika. Zo werden er in een klas maskers gemaakt en in andere klas werd getrommeld op djembes. Ook waren er toespraken waar oude herinneringen werden opgehaald en natuurlijk een gezamenlijke lunch. Mariet is zelf een aantal malen in Malawi geweest met World Servants om daar te helpen bij het bouwen van scholen.

Mariet is op 1 september 1974 in dienst getreden als kleuterleidster bij de Krullevaer. Toen heette het nog de Groen van Prinstererschool. Een Jenaplanschool. Al in 1972 is ze er een tijdje “kwekeling” geweest. Ook heeft ze daarna nog een jaartje gewerkt op een lagere school in Hollandscheveld, alvorens te beginnen aan haar klus in Hoogeveen bij de Krullevaer. Mariet heeft 3 kleinkinderen waar ze nu eindelijk meer tijd voor heeft en van kan genieten.