Vrijwilligers gezocht

Hoogeveen- Bij vrijwilligers Hoogeveen zijn ze op zoek naar enthousiaste mensen voor de volgende bezigheden:

FRANSE BULDOGJES UITLATEN Het Centraal Meldpunt Hoogeveen vrijwillige thuishulp zoekt een vrijwilliger voor een mevrouw (55 jaar) die na een herseninfarct moeite heeft met het uitlaten van haar twee hondjes. Hulp wordt geraagd bij voorkeur ‘s middags na 15.00 uur, maar in overleg kan er ook een ander tijdstip afgesproken worden. Mevrouw en haar hondjes wonen in Wolsfbos/Zuid.

COLLECTEREN VOOR MS! Er worden dringend vrijwilligers gevraagd voor de MS-collecte in de week van 19 tot en met 24 november. Wie heeft twee uurtjes de tijd? Wanneer er geen nieuwe collectanten bijkomen, wordt er in Hollandscheveld en Nieuwlande voor een groot gedeelte niet gecollecteerd en in Tiendeveen helemaal niet.

KNUTSELVRIJWILLIGER (V) Wij zoeken een vrijwilliger (v) die een avond in de week wil knutselen van 19.00 tot 20.00 met een bewoonster
van Cosis in de wijk Schoonvelde, een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Niet het resultaat telt, maar gezellig samen bezig zijn.

VRIJWILLIGER LEVENSBOEK Vind je het leuk om te schrijven en ben je nieuwsgierig naar het levensverhaal van een ander? Vrijwilligers bij project Levensboek helpen om het verhaal van de ander vorm te geven. Als vrijwilliger bij project Levensboek kom je vanuit de organisatie Humanitas bij iemand thuis om herinneringen op te halen en samen te zoeken naar een vorm om deze vast te leggen. Doorgaans zijn het ouderen die hun verhaal opgetekend willen hebben, maar het kan ook een jong iemand zijn die bijvoorbeeld gevlucht is of een pittige tijd heeft meegemaakt.

HULP TEKST- EN BEELDVERWERKING We zijn op zoek naar een vrijwilliger die onze vrijwilliger Activiteitenbegeleiding wil helpen bij het vormgeven van ons maandelijkse programma- en informa
tieblad van onze bewoners ‘De Kaap ACTIEF’. Weet je meer dan gemiddelde van Microsoft Office en verschillende bestands- en beeldformaten, dan ben je bij ons van harte welkom.

CREATIEF MET GROEN Binnenkort begint de cursus Creatief met Groen. Deze bestaat uit vier avonden rond Kerstmis en Pasen. Wie heeft groene vingers en wil graag helpen?

GASTVROUW/GASTHEER Wijkcentrum Krakeel zoekt enthousiaste gastvrouwen en gastheren (vrijwilligersfunctie). Het wijkcentrum heeft een spilfunctie in de wijk waar alle bewoners zich op een prettige manier thuis moeten voelen.

GRAND CAFÉ WEIDESTEYN Elke vrijdagmiddag is er in de Vlinderweide een grand café, waar bewoners kunnen genieten van een praatje, muziek, wat lezen, hapje en drankje. Er is onder meer hulp nodig bij het halen en brengen van de bewoners, gezelligheid aan de tafel creëren, hapjes serveren en drankjes inschenken.

VRIJWILLIGERS REGIONIEUWS Regionieuws Hoogeveen zoekt vrijwilligers die graag schrijven, foto´s/ video´s maken, of beide. Ook moeten er berichten op de website worden geplaatst en evenementen worden verslaan.

Aanmelden graag via vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch 0528-278855 (receptie SWW). VrijwilligersHoogeveen is te bereiken via www.vrijwilligershoogeveen.nl (contactformulier), telefoon 0528278855 (receptie SWW) of per e-mail info@vrijwilligershoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord