Hoe een lang gekoesterde wens tot stand komt van de 80- jarige Foekie

Noordscheschut/Hoogeveen – Deze week is de vijfde editie van ouderen4daagse 2018 van start gegaan. Dit jaar heeft Actief Samenleven maar liefst 65 wensen vervult van kwetsbare, nog zelfstandig wonende ouderen.

wens in minder dan een uur geregeld

Cor Velting van deze stichting vertelt in eigen spontane manier hoe de wens van de 80 – jarige Foekie Fidom uit Elim in minder dan een uur geregeld was bij plaatselijke middenstanders:

”Er was een wens binnengekomen voor een 84 jarige mevrouw uit Elim. Haar wens ? Een heerlijke verwenbeurt bij de kapper, daarna mooi worden opgemaakt en dan een mooie stoere fotoshoot. Vanmiddag maar eens wat energie gestopt in deze wens.
Waar te beginnen ? De telefoon maar gepakt en Fotograaf Martin Schonewille uit Noordscheschut maar eens gebeld met de vraag ” Martin, heb jij vrijdagmiddag, 5 oktober tijd voor een fotoshoot ? ” Nee was zijn antwoord, ik ben dan bezig met een trouwreportage maar zaterdagmiddag lukt wel” was zijn antwoord. Op mijn vraag op welke locatie Martin de fotoshoot wilde doen was zijn antwoord ” bij de jongens van de Olde Looierij in Hoogeveen ” Bel ze maar even en noem mijn naam maar.
Toen Danielle van Kapsalon Danielle in Noordscheschut maar gebeld met de vraag of zij zaterdagmiddag, 6 oktober tijd had om deze mevrouw te verwennen met een totaalpakket. ” Laat mevrouw zaterdagmiddag om 13.30 maar komen, haarwassen, knippen en föhnen en dan maken we haar ook gelijk mooi op ” was het antwoord van Danielle.
Eind van dit liedje is dat de Olde Looierij de prachtige winkel beschikbaar stelt voor het maken van een fotoshoot en binnen een uurtje is weer een lang gekoesterde wens vervuld en dat met louter en alleen met enthousiaste ondernemers uit Noordscheschut en Noordscheschut. Belangeloos, voor alle duidelijkheid.”

En Foekie heeft de hele middag door genoten. En dit genieten werd nog meer toen haar dochters en kleinkind plotseling tevoorschijn kwamen op de fotolocatie. Binnenkort zal ze de herinnering aan deze mooie dag mogen bewonderen.

65 wensen vervuld tijdens ouderen4daagse
Maar er staan/ stonden meer wensen op het programma zoals naar het strand, een rondvaart in Giethoorn, een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, een huifkartocht, uitstapjes naar Wildlands, Volendam, Orchideeenhoeve, het Openluchtmuseum in Arnhem, een massage voor een echtpaar met pijnlijke spieren en wel een hele speciale wens……..een paragliden vanaf het lierveld in Stegeren.

Wat is Stichting Actief Samenleven?
Stichting Actief Samenleven is een ambitieuze jonge stichting, opgericht op 14 februari 2013. Op een professionele en zorgvuldige manier worden periodiek projecten en evenementen georganiseerd voor met name kinderen, volwassenen en ouderen in een kwetsbare situatie. Dat kan zijn financieel kwetsbaar, lichamelijk of geestelijk kwetsbaar en ook heeft Stichting Actief Samenleven veel aandacht voor toenemende eenzaamheid onder ouderen. Toenemende bezuinigingen raken mensen in een kwetsbare situatie.

De voorbereiding in de kapsalon

En de uiteindelijke fotoshoot in de Olde Looierij 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord