HODO verliest van Oranje zwart

Vanmiddag stond de wedstrijd tussen HODO en Oranje zwart op het programma. Of te wel de nummer 6 tegen de nummer 10. Onder prachtige weersomstandigheden floot scheidsrechter Nigro om 14:00 voor het begin van de wedstrijd.

1ste helft:

Het duurt niet lang voordat de score geopend wordt. Het zijn de gasten uit Wanneperveen die in de 4de minuut op 0-1 komen. Een corner voor Oranje zwart wordt niet goed weggewerkt door doelman Jari Hooijer met het geval dat hij via een medespeler in het eigen doel belandt. HODO zoekt wel de aanval, is ook de ploeg die het meest de bal heeft maar het is Oranje Zwart dat het gevaarlijkst wordt. In de 16de minuut is het dan ook oranje zwart dat via een vrije trap gevaarlijk weet te worden, maar Jari Hooijer weet prima te redden. In de tegen aanval weet HODO gevaarlijk te worden maar doelman Petter van Oranje zwart weet prima te redden. In de aanval die hier weer op volgt is het weer de beurt aan oranje zwart om gevaarlijk te worden. Aanvaller Jordi Hoorn wordt de diepte ingestuurd maar Hooijer komt op tijd uit. HODO blijft de aanval zoeken maar de grote kansen blijven uit. In de 33de minuut is het Denny van der Linde die diep wordt gestuurd en de bal vol op de pantoffel raakt en achter Jari Hooijer weet te plaatsen 0-2. Kort daarna denken de gasten op 0-3 te komen, maar dit doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

2de helft

Het beeld van de 2de helft verschilt niet veel dan dat van de 1ste helft. Het is HODO die de aanval zoekt. Oranje Zwart komt er de 2de helft niet tot nauwelijks gevaarlijk uit. In de 55ste minuut is het Mart Pastoor die rakelings voorlangs schiet. In de tegenaanval weet Oranje zwart gevaarlijk te worden, maar Hooijer weet gemakkelijk redding te brengen. Kort daarna is het Patrick Timmerman die met een splijtende pass 1op1 wordt gezet. Patrick houdt het hoofd koel en maakt de 1-2. HODO blijft de aanval zoeken, weet tot enkele kansen te komen. In de 67ste minuut is het Mart Pastoor die de bal prachtig meeneemt maar wederom rakelings voorlangs schiet. 10 minuten later is het wederom Mart die gevaarlijk is, ditmaal weet keeper Petter te redden. HODO weet het doel niet meer te vinden en de einstand blijft dan ook 1-2.

Opstelling HODO: Jari Hooijer, Damian Strijker, Patrick Metselaar, Rick Warmels, Mart Pastoor, John Boer, Jorny Otten/ 85min Tom Dunning, Ricardo Benjamins, Bryan Snippe, Sander Danes/ 45min Patrick Timmerman, Wesley Annen/85min Jordan Seinen

Volgende week zondag speelt de formatie van Ed laagland uit in en tegen Schoonebeek. Om 14:00 wordt er afgetrapt op sportpark de Gruinte.