Sport

Top Fit bij de laatste voorronde van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance

Afgelopen zaterdag 13 april was Top Fit Hoogeveen met maar liefst 6 selectie streetdance teams aanwezig bij de derde en tevens de laatste voorronde van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance in Drachten. Het was een spannende dag omdat dit de laatste voorronde was waarbij de teams genoeg punten konden scoren om een plaats te bemachtigen in de finale op 1 juni in Sneek.

 

Het jongste team Shake It Up had er veel zin in. Dit team danst in de categorie 9-10 jaar. Trainer en coach van dit team Angelique: “ De meisjes waren zo vrolijk en blij vooraf aan de wedstrijd. Er was geen spanning te bekennen.” En dit was terug te zien in hun optreden tijdens de wedstrijd. De jury gaf Shake It Up een vierde plek. Dit team heeft voldoende punten gehaald om deel te mogen nemen aan de finale.

 

Het was extra spannend voor de teams Dance Energy (getraind door Jaxon Rozeboom) en Moving Stars (getraind door Angelique Sabandar). Deze twee teams hadden namelijk in de vorige twee voorrondes nog niet voldoende punten gescoord voor de finale. Zij waren dus echt de derde voorronde nodig om voldoende punten binnen te halen. Ondanks dat beide teams goed hadden gedanst, was het niet voldoende om die punten te verdienen die nodig waren voor de finale.

 

Beat Girls en Toxic Energy zijn teams die in een gevorderde categorie uitkomen. Het niveau in deze categorie is pittig en de punten van de jury lagen heel dicht bij elkaar. Een klein foutje kan dus al grote gevolgen hebben voor de plaatsing. Zowel bij Beat Girls als Toxic Energy ging het niet helemaal vlekkeloos. Helaas zijn beide teams in de derde voorronde niet in de prijzen gevallen, maar gelukkig hadden ze allebei al genoeg punten verzameld in de eerste twee voorrondes voor een finale plek.

 

Het team Next Generation liet een mooie performance zien. Het team haalde goede scores op onderdelen zoals: gebruik van de vloer, uitvoering posities, uitvoering van wisselingen, bewegingen synchroon, kracht en souplesse, kleding/haar/make up. Een verdiende tweede plek voor Next Generation. En ook dit team gaat naar de finale.

 

De komende weken gaan de selectie teams Shake It Up, Beat Girls, Next Generation en Toxic Energy onder leiding van Angelique Sabandar hard trainen om goed voorbereid de finale in te gaan van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance op 1 juni in Sneek.

Aankomende evenementen