SCN beslist derby tegen Hollandscheveld al na zeven minuten en wint ruim

De derby Hollandscheveld – SCN is zaterdag geëindigd in een 1-5 zege voor de bezoekers. SCN kende een bliksemstart waarbij het na zeven minuten (!) spelen al op 0-3 stond. Hollandscheveld was niet bij machte dit nog te keren waardoor het uiteindelijk met grote cijfers verloor.

Onder zomerse temperaturen kende SCN een uitstekende start op sportpark De Oosthoek in Hollandscheveld. In de tweede minuut werd een lange pass van Erwin Smale richting punt strafschopgebied niet goed weggewerkt door de uitkomende doelman Lennard Vos die de bal in de voeten schoot van Robin Veldhuis. Vanuit een moeilijke hoek bedacht Veldhuis zich niet en schoot met een geplaatst schot knap raak, 0-1. Nog geen minuut later stond ook de tweede Nieuwlandse treffer al op het scorebord. Veldhuis werd in de diepte weggestuurd en verraste doelman Vos in de korte hoek. Voor SCN kon de start tegen Hollandscheveld niet beter; al helemaal niet aangezien na zeven minuten Bryan Marissen uit een laag genomen vrije trap langs de muur de 0-3 liet aantekenen. Kwam SCN nou zo sterk uit de startblokken zetten of Hollandscheveld zo zwak? Feit was dat de thuisploeg zich ongelofelijk liet verrassen door de buren uit Nieuwlande.

SCN loopt uit naar marge van vier

Na de sensationele openingsfase ging de storm van SCN liggen. De bezoekers bleven wel het betere van het spel houden tegen een Hollandscheveld dat niet in goeden doen was. Het duurde even voordat de eerstvolgende grote kans zich voordeed, maar ook deze resulteerde in een treffer voor SCN. In de 35e minuut ontving de ingevallen Danny Kuiper de bal op punt strafschopgebied en schoot verrassend op doel. Lennard Vos moest de bal lossen waarna Dave Slomp eerder bij de bal was en deze klaarlegde voor Kuiper die vervolgens met links raakschoot, 0-4.

Matige tweede helft

De enerverende start van de eerste helft was in het tweede bedrijf ver te zoeken. Van goed voetbal was van beide kanten nauwelijks sprake waardoor de duels voornamelijk op het middenveld werden uitgevochten. De spaarzame hoogtepunten waren de twee treffers die vielen. Martijn Dekker scoorde in de 62e minuut de eretreffer namens Hollandscheveld door na een aanval door het centrum koel af te ronden, 1-4. Zonder andere grote kansen te hebben gezien bepaalde SCN in de 86e minuut de eindstand op 1-5. Stefan Bruinsma stuurde Veldhuis de diepte in die oog in oog met de doelman niet zelfzuchtig was voor zijn hattrick en de bal breed legde op Danny Kuiper die eenvoudig intikte.

SCN – FC Assen

Met de ruime zege op Hollandscheveld tankt SCN vertrouwen in aanloop naar de kraker van volgende week. Dan neemt de ploeg het in eigen huis op tegen FC Assen. Dit betekent een duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst die beiden op 32 punten staan na 18 wedstrijden. SCN heeft nog wat recht te zetten tegen de Assenaren aangezien eerder dit seizoen in het uitduel met maar liefst 8-1 werd verloren.