Sport

Stefan van de Belt haalt goud op 1e dag RWS-Cup 2020

Dortmund / Hoogeveen –Stefan van de Belt jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid heeft donderdag 16 januari in Dortmund een fantastisch resultaat neergezet op de 1e dag van de RWS-Cup 2020.

Dit is een internationale wedstrijd waar top schutters uit diverse Europese landen aan deelnemen.
Deze wedstrijd voor luchtdruk wapens bestaat uit diverse categorieën, waarbij Stefan deelneemt in de categorie luchtgeweer junioren-heren. Tijdens de wedstrijd wordt er eerst een kwalificatie geschoten over 60 schoten, waarbij de 8 beste schutters uit de betreffende categorie zich kwalificeren voor de finale wedstrijd over 24 schoten.

Gouden medaille
Stefan wist zich in de kwalificatie wedstrijd als 4e te plaatsen voor de finale.

In de finale ging Stefan meteen voortvarend van start en had na de 1e serie van 10 schoten met 103,5 punten een mooie voorsprong van 3 punten op de nummer twee.
De rest van de finale heeft Stefan de 1e plaats niet meer afgestaan en wist deze uiteindelijk met een mooie score van 246,1 en een verschil van 4,8 punten te winnen.

Stefan kijkt met een tevreden gevoel terug op de 1e dag van dit toernooi en hoopt vrijdag op de tweede dag weer een mooi resultaat te halen.

foto: Jaap van de Belt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen