HODO komt op alle fronten tekort tegen Pesse

Een streekderby staat normaal gesproken garant voor strijd, passie en beleving. Op een regenachtig kunstgrasveld in Hollandscheveld, was daar deze zondagmiddag geen sprake van. Een gehavend HODO had veel moeite met tegenstander Pesse en de nummer 2 van de ranglijst werd door de mannen van HODO geen strobreed in de weg gelegd.

De ziekenboeg bij HODO zit momenteel overvol en de wel aanwezige spelers deden hun best, maar kwamen gewoonweg kwaliteit tekort om het volwassen spelende Pesse echt lastig te maken. HODO kwam al vlot op achterstand toen een vrije trap op de rand van de zestienmeter dwars door de muur van HODO verdedigers geschoten werd door Sander Hartman. Even later kon Pesse de voorsprong verder uitbouwen door de razendsnelle Ingmar Reinders die balverlies van HODO genadeloos afstrafte. HODO kon daar weinig tegenover zetten, duels werden niet gewonnen en veel kansen kon HODO niet creëren. Net voor rust kroop HODO uit haar schulp en een fraai lobje van Sander Danes had een beter lot verdiend. Na rust was het direct weer raak voor Pesse door een goal van Robin Ian Okken. HODO had in de tweede helft nog wel een aantal kansen, maar Pesse was gewoonweg een maatje te groot voor de mannen uit Hollandscheveld. Pesse kon de score nog uitbouwen door een eigen goal van HODO en de 0-4 was tevens de einduitslag. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit, HODO kon niet beter en Pesse vond het wel prima. De toeschouwers die de regen en de wind hadden getrotseerd konden ook eindelijk na 90 minuten de warme kantine opzoeken. Pesse kan door deze terechte overwinning de jacht op koploper Raptim voortzetten, terwijl HODO even een stapje terug moet en mag hopen dat de ziekenboeg weer een beetje leeg zal stromen. Op zondag 14 april om 14.00 uur kan HODO de draad weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart