Natuur

Landelijke opschoondag in het Steenbergerpark

Hoogeveen – Op 23 maart organiseert IVN Hoogeveen een opschoonactiviteit in het Steenbergerpark en omgeving in het kader van Landelijke opschoondag. Burgerinitiatief ‘Plogging de Wolden Hoogeveen’ is aanwezig om te vertellen over zichelf, kinderen kunnen meedoen aan een zwerfafval-speurtocht en van zwerfafval iets maken voor buitenvogels, er wordt gesproken over het afvalbeheer van de gemeenten De Wolden en Hoogeveen. Er is genoeg te doen op deze dag.

Heb jij ook schoon genoeg van vieze straten, stoepen en parken? En ga je graag opgeschoond de lente in? Op zaterdag 23 maart 2024 gaan we bij IVN ‘onze’ eigen leefomgeving weer grondig opschonen. Kinderen die meedoen gaan met een IVN-vrijwilliger een zwerfafval-speurtocht in het Steenbergerpark houden. Eenmaal terug in het Struunhuus wordt er van (zwerf) afval iets gemaakt voor de buitenvogels.

In het Struunhuus zal Peter Berendse, initiatiefnemer van het burgerinitiatief “Plogging de Wolden” iets vertellen over het burgerinitiatief, wat ploggen is, en wat zwerfafval betekent voor flora en fauna. Ook wordt er iets verteld over het afvalbeheer de Wolden Hoogeveen. Natuurlijk ontbreekt een kopje koffie of thee niet. Daarna kan er geplogt worden in het Steenbergerpark, de straten rondom en het winkelcentrum. Mochten deelnemers aan deze middag vaker willen ploggen in zijn/haar buurt dan zijn materialen beschikbaar en kan dit meegenomen worden naar huis. Al het verzamelde zwerfafval wordt uitgestald op een kleed waarna het wordt gescheiden. Tussendoor wordt er een klein quizje gedaan met de aanwezige deelnemers over het geraapte afval.

Wij hopen op veel deelnemers en een schoon park. Doe je mee?

Datum: 23 maart 2024
Tijd: 13.30-15.00uur
Plaats: Struunhuus, dit is het  IVN gebouw welke midden in het Steenbergerpark staat
Voor wie: voor iedereen, het is niet leeftijdsgebonden.

Wel graag vooraf aanmelden op de website van IVN Hoogeveen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen