Foto: © Judith Duinkerken.
Natuur

Unigarant geeft startsein NK Tegelwippen 2024

Hoogeveen – Op donderdag 28 maart zijn Guido Evertz en Jan Tichelaar van Unigarant samen met wethouder Mark Tuit op de foto gezet als startsein voor het vergroenen van het buitenterrein van Unigarant. Dit sluit naadloos aan bij het NK Tegelwippen dat op 21 maart jl. van start ging. Daarmee wordt iedereen aangemoedigd om tegels te vervangen door groen, de gemeente geeft hiervoor een tegoedbon van €15 voor een lokaal tuincentrum aan iedereen die in eigen tuin tegels wipt. 

Aankomend najaar wordt de eerste schop in de grond gezet op het buitenterrein van Unigarant. Bijna het gehele plein voor het pand wordt op de schop genomen, want er moet heel wat vergroening plaatsvinden. Er komen insectenhotels, een ‘wadi’ en inheemse beplanting. Het plan is er, de tekening ook. Maar er wordt gewacht tot het najaar, omdat planten dan makkelijker aanslaan als ze in deze periode geworden geplant. Zij doen dit om haar werknemers en gasten een prettige werkomgeving te bieden en duurzaamheidsdoelen te behalen.

Het initiatief van Unigarant sluit naadloos aan bij het NK Tegelwippen 2024, waarbij burgers en ondernemingen worden aangespoord om tegels uit hun tuin of bedrijventerrein te halen en daar planten voor in de plaats te planten. Het doel? Een klimaatbestendige omgeving creëren die gastvrij is voor insecten en dieren, en verkoeling biedt op warme dagen. Planten en bomen creëren schaduw, houden de bodem los en luchtig, nemen water op en geven plaats voor inheemse dieren om in te schuilen en zichzelf te voeden. Daarmee zorgen planten en bomen voor een vermindering van hittestress in de zomer, een vermindering van wateroverlast en ondersteunen zij de lokale biodiversiteit.

Doe mee met het NK Tegelwippen!

Ook jij als inwoner of ondernemer kunt deelnemen aan het NK Tegelwippen! Door je tegels te vervangen door groen draag je bij aan een duurzamere omgeving én ontvang je een beloning. Meld je verwijderde tegels aan op de website van NK Tegelwippen en ontvang een tegoedbon ter waarde van €15,- voor een lokaal tuincentrum. Bovendien is er gemeentelijke subsidie beschikbaar voor het vergroenen van je tuin via subsidieaanvragen.nl/hoogeveen.

Gemeente Hoogeveen op weg naar meer groen

Sinds vorig jaar heeft Hoogeveen meegedaan met het NK Tegelwippen. Met maar liefst 6.000 gewipte tegels in ons eerste jaar, staan we op plek 25 van middelgrote gemeenten. We gaan nog meer doen om onze omgeving groener te maken, zoals het introduceren van een speciale taxi om tegels op te halen. Dit gebeurt later dit jaar. Unigarant en de Gemeente Hoogeveen nodigen alle inwoners en bedrijven uit om deel te nemen aan deze groene revolutie. Laten we samenwerken aan een groenere, gezondere toekomst voor Hoogeveen en haar inwoners.

Voor meer informatie over het NK Tegelwippen en hoe je kunt deelnemen, bezoek www.nk-tegelwippen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen