Strijdlustig HODO laat punten liggen in slotfase

Op donderdag avond namen de nummer 1 en 2 van de zondag 3de klasse C het tegen elkaar op onder leiding van scheidsrechter Leuning. Bij winst van HODO zouden ze de nieuwe koploper worden in deze klaase maar dan zou er eerst gewonnen moeten worde van de huidige nummer 1 Raptim.

1ste helft

In de begin fase van de wedstrijd tasten beide ploegen voorzichtig af en gaan het spel gelijk op.

Beide ploegen krijgen wat kleine kansen maar door goed keepers werk lukt het beide ploegen nog niet om te scoren.

Tot dat er in de 20ste minuut Jorn Smit het maar is probeert vanaf 20 meter en de bal snoeihard en laag over de grond in het doel van Raptim ziet verdwijnen.

Het spelbeeld na deze goal veranderd weinig, het blijft gelijk opgaan en HODO werkt hard om de voorsprong te behouden.

Ook voetballen beide ploegen vrij ruig waardoor er de nodige overtredingen worden gemaakt waaronder een kei harde tackle op Mart Pastoor die terecht met geel word bestraft.

De laatste mogelijkheid tot scoren in de eerst helft is dan voor de bezoekers uit Coevorden maar deze kans word gelukkig optijd gestopt door een goede maar gewaagde sliding van Bryan Snippe in de 16 meter.

2de Helft

In de 2de helft is het Raptim wat met een paar verse krachten sterk uit de kleedkamer komt.

Dit resulteerde daarom ook op een paar grote kansen voor Raptim, maar die door goed verdeigend werk van HODO niet gevaarlijk werden.

In de 50ste minuut komt HODO met de schrik vrij als verdediger Mark Boertien een speler van raptim naar de grond trekt in de 16 meter maar dit word door de scheidsrechter niet bestraft met de benodigde protesten van de bank van Raptim.

In de 60ste minuut lijkt HODO dan eindelijk wat terug te kunnen doen maar helaas werd een mooie steekpass op Jorn Smit volledig onterecht buitenspel word afgevlagd.

Hierna weten beide ploegen weinig meer te creëren tot in de 85ste minuut Raptim van uit een corner de 1-1 binnen weet te koppen. Niet lang hier na weet Raptim met veel geluk een vrije trap te versieren. Deze word door 1 van de Raptim aanvallers vakkundig langs de muur gekruld en deze verdwijnt helaas achter Jari Hooijer.

Dan na 94 minuten voetballen vind scheidsrechter leuning het welletjes en neemt Raptim de 3 zwaar bevochten punten mee naar Coevorden .

Man van de wedstrijd: Jorn Smit