Empty red armchairs of a theater ready for a show
Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 5 t/m 11 februari 2024

Leo Blokhuis en Strange Brew | A Love Letter To 1974

Woensdag 7 februari | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Op woensdag 7 februari vindt de voorstelling van Leo Blokhuis en Strange Brew plaats in De Tamboer. Deze muzikale show is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend en zou eerst op 26 januari plaatsvinden. In deze voorstelling nemen Leo Blokhuis en zijn muzikale vrienden het publiek mee terug naar 1974. Hoe zag de wereld er vijftig jaar geleden uit? Wat zien en horen we daar nu nog van terug? Een avond vol wereldnieuws, persoonlijke verhalen en vooral heel veel muziek.

 A Love Letter To 1974

Het regent elke dag in oktober. Het Nederlands elftal bereikt de finale tegen Duitsland. Richard Nixon treedt af om het Watergate-schandaal. Alie bokst tegen Foreman in The Rumble in the Jungle. Voor het eerst op tv: De film van Ome Willem. De winnaar van het Eurovisie Songfestival is ABBA met Waterloo. En 1974 is het muzikale jaar van Jesus Christ Superstar, Robert Long, The Cats, David Bowie en Paul McCartney.

Strange Brew

Muzikanten Yorick van Norden, Anne Soldaat, Jeroen Kleijn, Reyer Zwart en Henk Hulzebosch vormen samen Strange Brew. Samengekomen vanuit hun liefde voor muziek en bijzondere verhalen. De band viert de belangrijkste en mooiste gebeurtenissen uit de rijke popmuziekgeschiedenis. Eerder maakte Strange Brew al programma’s over Woodstock, Elvis Presley, The Beach Boys en Paul McCartney.

Leo Blokhuis

‘Don Leo’ is al jarenlang de Nederlandse autoriteit op het gebied van popmuziek. Met documentaires, boeken en op Radio 2 deelt hij zijn kennis over pop. Hij is ook het gezicht van het grootse jaarlijkse muziekspektakel: de Top 2000.

Meer informatie en kaarten voor 10 euro: https://detamboer.nl/programma/muziek-blind-date-ntw-2024

  

Evergreen Top 1000 live | Ode aan Cees Veerman van The Cats | UITVERKOCHT

Donderdag 8 februari | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Beluister klassiekers als Let It Be en Het Dorp en je reist in gedachten terug in de tijd. Naar je eerste kus op het schoolfeest. Die eindeloze zomer in het zwembad. Of die ijskoude winter op de schaatsen. De Evergreen Top 1000 band speelt donderdag 8 februari heerlijke nostalgische muziek van onder meer The Beatles, Eagles, Bee Gees, Elvis Presley, Tom Jones en Elton John in De Tamboer. Ook Nederlandstalige hits van Wim Sonneveld, Rob de Nijs en Boudewijn de Groot komen voorbij.

De Evergreen Top 1000 band komt uit Volendam. Reden genoeg om zanger/componist Cees Veerman tijdens dit theaterconcert extra in het zonnetje te zetten. Met de hits van toen, brengt de band een eerbetoon aan de in 2014 overleden zanger van The Cats.

Meer info en kaarten: https://detamboer.nl/programma/evergreen-top-1000-2023

 

Høken met de Heinoos | Het verhaal van Normaal

Vrijdag 9 februari | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

De Heinoos verschijnen op vrijdag 9 februari ten tonele in De Tamboer met een voorstelling over de Achterhoekse band die het platteland een gezicht gaf; Normaal. Met veertig albums, succesvolle veldtochten door heel Nederland en dampende feesttenten is dit misschien wel de meest ruige popgroep van Nederland ooit. De hoogste tijd dat er een eerbetoon aan gegeven wordt, aldus de Heinoos.

 De Heinoos duiken in de karrevracht aan verhalen en nummers. Kippenvel van ’t Haan gekraai, eerste tonen van de band. Mien heufd zit vol herinneringen, an ’t Høken in de tent! Ze brengen de bekende klassiekers, maar ook minder bekende liedjes en verborgen parels. En ook de Heinoos zelf beschikken met hun 23-jarig bestaan over een schat aan eigen werk in de streektaal. Ook dit repertoire zal ten gehore worden gebracht.

Meer info en kaarten: https://detamboer.nl/programma/hoken-met-de-heinoos-het-verhaal-van-normaal-2023

 

Jakop Ahlbom Company | Strangely Familiar

Vrijdag 9 februari | 20.00 uur | cirque nouveau/muziektheater/toneel | De Tamboer

Op vrijdag 9 februari is een surreëel, humoristisch toneelstuk van Jakop Ahlbom Company te zien in De Tamboer, Hoogeveen. Een mimevoorstelling over sociale druk, eigenwaarde en iemand die zichzelf denkt te kennen. De hoofdpersoon wordt geconfronteerd met alles wat hij zelf niet is, niet durft te zijn of misschien ook wel niet wil zijn. Zijn dromen worden nachtmerries en lijken de werkelijkheid over te nemen.

 Het verhaal

Hoe is het als je door collega’s niet gezien wordt? Voor de hoofdpersoon in Strangely Familiar is dit de dagelijkse realiteit. Hij ontvlucht zijn moeizame bestaan door af te dwalen naar een gedroomde wereld, waarin alles kan bestaan waar hij naar verlangt. Hij is echter niet in staat zijn dromen waar te maken. Als er een nieuwe werknemer op kantoor komt, blijkt deze man zijn perfecte evenbeeld. Hoe komt het dat deze dubbelganger de erkenning krijgt waar hij juist al zo lang naar verlangt?

 Inspiratiebronnen

Deze voorstelling is mede geïnspireerd op de dystopische werkelijkheid van de serie Severance van o.a. Ben Stiller en de absurde films van Roy Andersson. Ook is Dostjevski’s novelle De Dubbelganger een belangrijke inspiratiebron geweest.

Meer info en kaarten: https://detamboer.nl/programma/jakop-ahlbom-company-strangely-familair-2024

 

 Slagerij van Kampen | 40 jaar jubileumtour

Zaterdag 10 februari | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Zaterdag 10 februari viert het succesvolle Slagerij van Kampen hun 40-jarig jubileum in De Tamboer, Hoogeveen. Een Edison Award, een gouden cd, theatertournees, tv-optredens, een liveoptreden voor Nelson Mandela; er is genoeg te bespreken en opnieuw te beleven. Als extraatje wordt er eenmalig een workshop gegeven voorafgaand de voorstelling door bandleider Johan Boere.

 Olaf Fase, Boudine van Slobbe, Clara de Mik, Johan Boere en Robin van Vliet versmelten het kleurrijke verleden en het krachtige heden tot een indrukwekkende live-ervaring. De oerkracht is na 40 jaar nog steeds zichtbaar, hoorbaar en voelbaar in de optredens van Slagerij van Kampen. De band vormt dan ook wereldwijd een inspiratiebron voor percussiegroepen.

 Workshop

Altijd al eens zelf de combinatie van geluid en beweging willen ervaren? Volg dan voorafgaand de voorstelling, van 19.00 uur tot 19.30 uur, de instrumentloze workshop van bandleider Johan Boere in de foyer van De Tamboer. Reserveren/aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een toegangsbewijs voor de voorstelling is verplicht, ook als je alleen wilt komen kijken.

 Meer info en kaarten: https://detamboer.nl/programma/slagerij-van-kampen-40-jaar-jubileumtour-2023

 

 André Manuel | De Zieke Geest

Zaterdag 10 februari | 20.15 uur | cabaret | De Tamboer

 De mens is een raadselachtig wezen. Daarom stelt cabaretier André Manuel op zaterdag 10 februari vragen in De Tamboer, Hoogeveen. Vragen over het verschil tussen een clown en een president. Over goed en kwaad. Over de vraag of zwart mogelijk is zonder wit. En nog veel meer.

 Over de voorstelling

Hoe komt het dat vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer, terwijl het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren? Hoe wordt iemand oorlogsmisdadiger of juist vredesengel? André vindt het antwoord in dit eerste deel van een drieluik. Hierna volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar nu eerst De Zieke Geest; het 18e programma van André Manuel.

 Meer info en kaarten: https://detamboer.nl/programma/andre-manuel-de-zieke-geest-2024

 

 

Foreign Affairs| Support act: Solitary Zebra

Zaterdag 10 februari | 20.30 uur | blues | Het Podium

 Op zaterdag 10 februari staat de energieke, creatieve band Foreign Affairs in Het Podium, Hoogeveen. De door twee broers (Adam en Lawrence Purnell) opgerichte band staat synoniem voor een krachtige muzikale reis vol passie en impact. Na het lanceren van een succesvolle debuut-EP en internationale festivaloptredens op onder andere Glastonbury Festival, komt dit succesvolle duo nu naar Hoogeveen.

De debuut-EP The Old Fire Station oogstte in 2018 niet alleen lovende kritieken, maar leverde ook een 22-daagse Europese tour op met de Grammy-genomineerde Larkin Poe. In oktober 2019 ondertekende het duo hun eerste contract bij Peer Music. Wonderland Magazine prijst hun single Make a Move om de meeslepende gitaren en pakkende teksten, terwijl CLASH hun dynamische roots-songwriting en subtiele Americana omarmt vanwege de eenvoud en opvallende melodieën die hun schrijfstijl typeert.

De support act deze avond is Solitary Zebra, bestaande uit Willy Bergman op synthesizer en zang, Felix van Ginkel als zanger en gitarist, Jan Hoogeweg op drums en Dick Kroes als bassist. Samen brengen ze krachtige indie-rockmuziek.

 Meer info en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/foreign-affairs-2024

 

NNO Messiaen Ensemble | Van Beethoven tot Bartok

Zondag 11 februari | 14.00 uur | klassiek | De Tamboer

 Het Messiaen Ensemble van het Noord Nederlands Orkest brengt op zondag 11 februari een intiem concert met kamermuziek in de foyer van De Tamboer, Hoogeveen. Het ensemble bestaat uit Sergiy Bolotny op viool, Noëlle Weidmann-Ercan op cello, Keiko Sakuma op piano en Joost van Rheeden op klarinet. Samen brengen ze werken variërend van Beethoven tot Bartok.

Olivier Messiaen was één van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Het onconventionele werk van de componist, organist en pianist werd sterk beïnvloed door de rooms-katholieke geloofsleer. Al op 11-jarige leeftijd studeerde hij aan het conservatorium in Parijs. Samen met onder andere André Jolivet richtte hij de muziekbeweging Le jeune France op. Toen hij door de Duitsers in 1940 krijgsgevangen werd genomen, schreef hij in het kamp Görlitz het introspectieve Quatuor pour la fin du temps; nog altijd één van zijn meest gespeelde werken.

Meer info en kaarten: https://detamboer.nl/programma/nno-messiaen-ensemble-van-beethoven-tot-bartok-2024

 

Presentatiedag Jeugdtheaterschool Garage TDI

Zondag 11 februari | 15.30 uur | Het Podium

 Op zondag 11 februari wordt de presentatiedag van Jeugdtheaterschool Garage TDI gehouden in Het Podium, Hoogeveen. Zowel de presentatie van Antigone door Groep Meppel als de presentatie van My super sweet sixteen door Groep Hoogeveen is te zien van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Antigone – Groep Meppel

Antigone is een eeuwenoude Griekse legende over een meisje die voor een onmogelijke keus komt te staan. Gaat ze tegen de wet in, om voor haar in de oorlog gesneuvelde broer op te komen? Of kiest ze voor wat veilig is en misschien ook wel wijzer is om te doen? Hoe ver ga je voor de mensen van wie je houdt?

 My Super Sweet Sixteen – Groep Hoogeveen

Camilla wordt 16 jaar en krijgt al 16 jaar lang alles wat ze wil. Ze wil een feest zonder ouders, dus die vertrekken een weekendje naar de Malediven. Ze heeft haar oude vrienden ingeruild voor de populairste personen van de school. Ze is klaar voor een perfecte avond, tot er een paar ongenode gasten voor de deur staan.

Meer info en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/presentatiedag-garage-tdi-2024

Geef een reactie