Druk programma voor dames kwiek

Het nieuwe jaar begon met een lach en een traan. Na een drukke week met 2 wedstrijden op het programma werd er namelijk 1 wedstrijd gewonnen en 1 verloren.

Op woensdag 10 januari moest de Van Wijnen formatie uit Hoogeveen spelen tegen Aeolus uit Wildervanck. Met een matige eerste helft stond het 10-12 in het voordeel van Kwiek. De tweede helft kwamen de dames in een flow waardoor ze al snel een ruime voorsprong namen. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van  22 – 32 waardoor de Hoogeveners met een lach terug naar Hoogeveen konden.

Afgelopen zaterdag was het een soortgelijke wedstrijd tegen HVE2000 uit Erica maar dan in het nadeel van de Hoogeveeners. HVE2000 kwam goed uit de startblokken en kwam met 4 doelpunten voor te staan. Met een paar leuke actie kon Kwiek goed bijkomen waardoor de dames met een achterstand van 12-10 de rust in gingen.

In de tweede helft was het Erica die duidelijk het voortouw nam. Met een matige verdediging kon Erica goed profiteren waardoor ze uitliepen tot 21-14.

Kwiek kon in de tweede helft nog bijkomen tot 3 verschil maar HVE2000 gaf de winst niet meer uit handen. De kwiekformatie moest toch even een traantje wegpinken aangezien HVE2000 onder de Kwiekers op de ranking stond. Voor de dames uit Hoogeveen voelde het als een 4 punten wedstrijd aangezien HVE2000 weer dichter naar Kwiek toe kruipt.

Volgende week mag Kwiek even bijkomen. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 23 Januari in Westerbork tegen S.V.W.W. Een leuke derby.