Algemeen

Is het opruimen van vreugdevuren de taak van de gemeente?

Hoogeveen – Tijdens oud en nieuw is het een traditie om vuurwerk af te steken en een vuurton neer te zetten voor een gezellige warme avond. Het is ook heerlijk, vuurton voor de deur en daar omheen staan met een biertje of wijntje in de hand. Om je heen wordt vuurwerk af gestoken en aan de lopende band vliegen de beste wensen om je oren. Gezelligheid op z’n best, toch?

Maar de volgende dag komt het vervelende klusje, terwijl de vuurton nog na-rookt (met een kater) het vuurwerk opruimen.

Maar wat te doen als je geen vuurton hebt, maar toch die warmte wil? Dan verzamel sprokkel je van alles bij elkaar zoals: Banken, schuttingen, oud papier, kasten, winkelwagens en dit gooi je op een hele grote hoop, want dat fikt zo lekker. Ook in dit geval sta je er gezellig omheen, nuttig je wat glazen alcohol (en gooit als dit leeg is ook in het vuur).

Uiteraard wordt je in dit geval ook de volgende dag wakker met een kater. Ook in dit geval zou je de rommel moeten opruimen, je bent tenslotte ook de aanstichter van dit alles. In veel gevallen gebeurt dit ook, de buren zijn weer blij met je.  Maar helaas komt in veel gevallen het voor dat de rommel na 12 dagen nog steeds op de straat ligt. Want waarom zou je het opruimen? Zo ook liggen er in verschillende plekken in Hoogeveen nog van deze verbrande stapels.

Opruimen? Dit is toch de taak van de gemeente? Die hebben immers niets beters te doen. Nee helaas, het opruimen van vreugdevuren en vuurwerk rommel is toch echt jou verantwoordelijkheid.

Wat vinden jullie? Wie moet de rommel die jij of je straatgenoten maken opruimen?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen