foto-Mirelle-ten-Voorde
Amusement

DAUWDRIFT presenteert zich in Klein Paradiso

Zaterdag 20 januari 20:00 uur presenteren Delia Bremer en Serge Epskamp DAUWDRIFT in Klein Paradiso, Echten. Fotograaf Mirelle ten Voorde exposeert Dauwdrift in fotografie.

De dauw is als een witte deken die in de nacht het land in rust toe dekt.

Met dat de zon opkomt en de dag wakker wordt komt ook de drift naar boven in de natuur, in de jacht en in de mens. De drift  om te zoeken, te vinden, om te zijn in dauwdrift. Poetry-scapes, spoken word, Delia Bremer & Serge Epskamp nemen je mee door de dauw en zetten je neer in openlucht.

 Het project Dauwdrift is ontstaan door het gedicht ‘Zoemt Zacht Zwaar’, geschreven door Delia Bremer in de luwte van een lente. De woorden om dát moment vast te leggen werden door Serge Epskamp gevangen in een soundscape en toen ontstond Dauwdrift.

Na anderhalf jaar in de studio te werken zijn zeven gedichten opgenomen en verwerkt tot dichterlijke soundscapes: poetry-scapes.

Een geluidslandschap, klanklandschap of soundscape is de akoestische omgeving, waargenomen door de mens, bestaande uit geluiden van de natuurkrachten, de dieren en de mens. Natuurgeluiden zoals de wind, regen, het ritselen van bladeren, het krassen over stoeptegels zijn opgenomen en verwerkt in de poetry-scapes.

Tijdens de live optredens wordt er gebruik gemaakt van  natuurobjecten om geluid te produceren en deze live te verwerken in de muziek met samples en loops.

 Nedersaksisch.

De 30 gedichten geschreven door Delia Bremer over de natuur, die zich roert in het opbloeien, stralen en afsterven om opnieuw te herleven, zijn de basis van Dauwdrift.

Dauwdrift verwoord de ervaringen van de mens wandelend en ademhalend in de natuur. Geschreven in het Nederlands, in het Drents én Achterhoeks! Dat maakt Dauwdrift tot een Nedersaksisch project.

Dauwdrift is een verhaal dat gaat over de natuur, haar vergankelijkheid, het sterven, opstaan, opgaan, meegevoerd worden door de stromingen van het leven. De voorstelling gaat de bezoeker meenemen in de wind, in de openlucht. Lucht die stormt, raast, tekeergaat, die stilvalt, stilligt in een zachte bries die zoet is, die vertrouwen geeft om te gaan en te zijn! De bezoeker zal met hoop en verwachting de zaal uit gaan.

Tweedehands cassettebandje en expositie.

In de dichtbundel zit een QR code voor het Spotify kanaal waar de poetry-scapes en songs op te horen zijn. Origineel en anders dan anders is Dauwdrift ook op tweedehands cassettebandje verkrijgbaar.

Dauwdrift is in foto’s vast gelegd door fotograaf Mirelle ten Voorde uit Hoogeveen.

Ten Voorde is een autodidact fotograaf en hierdoor misschien ook wel een zogenoemde “alles eter”. Ze beperkt zich niet tot één soort fotografie en blijft zichzelf ontwikkelen, door het volgen van mentoraten vanuit de fotoclub of Nederlandse Fotobond en deel te nemen aan wedstrijden. Het liefst houd ze zich me bezig met “creatieve fotografie”. De zeven gedichten in Dauwdrift waren een grote inspiratie om in beeld vast te leggen.

Zaterdag 20 januari 20:00 uur DAUWDRIFT in Klein Paradiso, Echten reserveer je stoel via info@delibre.n

Delia Bremer is literair & beeldend kunstenares, heeft een 10-tal dichtbundels uitgegeven en exposeert met haar schilderijen in verschillende galerieën. Schrijft in het Nederlands en Nedersaksisch. www.delibre.nl

Serge Epskamp is een Nederlandse zanger en songwriter. Akoestische roots en pop met elektro in het Engels, Nederlands en Achterhoeks. Tijdens optredens zijn de twee elkaar tegengekomen en werken graag samen aan culturele projecten.

https://on.soundcloud.com/KyyLf

Geef een reactie