HODO wint van Beilen in doelpuntrijk duel.

De mannen van trainer Ed Laagland hebben de afgelopen periode de weg omhoog ingeslagen. Vandaag wacht het duel met directe concurrent Beilen. De wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld op het Hoge Bos door het slechte weer. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jongman uit Emmeloord.

Eerste helft

De wedstrijd komt langzaam op gang en naar twintig minuten spelen is het Beilen die als eerste een grotere kans heeft. Halverwege het eerste bedrijf wordt de score geopend door Bas Jonker die vanuit een corner weet te scoren en de stand op 0-1 brengt. HODO vecht zich snel terug en scoort de 1-1 binnen een minuut. Het is Wesley Annen die een assist geeft op Sander Danes die weet te scoren.

Voor de rust heeft HODO nog een grote kans het is Jorn Smit die de doelman weet te verassen met schot op afstand.

Tweede helft

Waar de eerste helft langzaam op gang kwam begint de tweede helft spectaculair. Het is naar een paar minuten al raak. Waar Jorny Otten eerst de bal nog over het doel kopt is het kort daarna Djustin Snippe die de stand op 2-1 brengt. Kort daarna voorkomt Damian Strijker met knap verdedigend werk dat de gelijkmaker wordt gemaakt. De wedstrijd gaat gelijk op maar het is Sander Danes die de stand weet te vergroten naar 3-1. HODO lijkt meer grip op de wedstrijd te krijgen en heeft een aantal grote kansen zo heeft Mart Pastoor de 4-1 op de schoen maar het schot ging net naast. De goed spelende Wesley Annen is degene die weet te scoren met een zachte bal via de binnenkant van de paal. Met een 4-1 voorsprong en een kleine tien minuten te spelen leek de buit binnen voor de mannen in het zwart-wit maar Beilen weet in minuut 80 te scoren. Een schot op doel wordt van richting veranderd en keeper Jari Hooijer weet deze niet te keren. De spanning liep verder op doordat HODO nog een penalty tegen kreeg. Stand 4-3. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. Het is uiteindelijk HODO die de overwinning pakt en zo stijgt naar de vierde plek op de ranglijst.

De volgende wedstrijd van HODO is op 14 januari tegen Oranje Zwart in Wanneperveen