Sport

Noordscheschut en Oranje Nassau in evenwicht

Noordscheschut – Met de van een blessure teruggekeerde Dennis Hooijer en Danny Bouwman, maar zonder de geblesseerde Melvin Mol, trad Noordscheschut afgelopen zaterdag binnen de lijnen. Op het programma stond het belangrijke treffen tegen Oranje Nassau, een team dat eveneens strijdt tegen degradatie uit de 1e Klasse E. Op een met zonovergoten sportpark De Meulewieke ging men er eens goed voor zitten, maar doelpunten zouden een schaarste blijken deze voetbalmiddag.

Beide teams stonden te poppelen aan de aftrap en na het beginsignaal golfde het leer enigszins onwennig openneer. De eerste speldenprik was voor de gasten. Men ontsnapte over de rechterflank, maar de inzet hobbelde naast het doel van Wiebe Zinger. Aan de andere zijde ondernam Danny Kiekebelt zijn eerste doelpoging, maar zijn inzet suisde over de kruising. Na zo’n tien minuten spelen mochten de gasten aanleggen voor een corner en vanuit de rebound werd het doel van Zinger onder vuur genomen. De sluitpost redde echter bekwaam, door het speeltuig stijlvol uit het doel te ranselen. De gasten drongen aan en de thuisploeg acteerde onrustig, dit resulteerde veelal in onnodig balverlies, vroeg in de opbouwende fase. Nadat Kiekebelt een vanuit de rebound ingeschoten doelpoging van de lijn had gered, schoot Roy Hooijer een toegekende vrije trap hoog over het vijandige doel. In deze fase van de wedstrijd vielen er weinig noemenswaardige mogelijkheden te noteren, beide ploegen slaagden er niet in om elkaar pijn te doen. Op slag van rust was Noordscheschut nog wel tweemaal dicht bij een treffer. Maar een kopbal van Kevin van Dalen verdween over de deklat en een solo van Rijnald Vos werd gestuit voordat er doeltreffend kon worden afgerond. In de tegenaanval stond Zinger andermaal zijn mannetje, door het leer katachtig uit de kruising te tikken na een kopbal van de gasten.

Na rust eenzelfde spelbeeld, Oranje Nassau drong aan. Vanaf de rechterkant brak men door en werd er afgedrukt, maar het leer spatte binnenkant paal loeihard terug binnen de lijnen. Hierna volgden een aantal hachelijke momenten voor het doel van de thuisclub. Maar deze werden niet gevaarlijk vanwege buitenspelsituaties of doortastend ingrijpen van Zinger. De Noordscheschutdefensie moest in deze fase alle zeilen bijzetten, maar men hield kranig stand. Na ruim een uur spelen leek Noordscheschut gevaarlijk te worden, maar ook deze aanval werd vroegtijdig in de kiem gesmoord. Er werd geappelleerd voor een handsbal, maar de prima leidende leidsman Van Dijk wuifde het voorval weg. Na zo’n zeventig speelminuten kreeg Oranje Nassau de grootste kans tot nog toe. Door een fout in de defensie kwam men in overtal binnen het zestienmetergebied. Men speelde dit goed uit, maar met een bijzonder fraaie redding hield Zinger andermaal zijn doel schoon, door de doelpoging vanaf een meter voor zijn doellijn te verijdelen. Het laatste kwartier kroop Noordscheschut langzaam uit zijn schulp. Eerst dook Nick Koster kansrijk op voor het doel van de opponent, maar zijn inzet werd vroegtijdig onschadelijk gemaakt. In de 82e minuut was er de grootste kans voor de thuisploeg. Een corner van de inmiddels ingevallen Aron Boer belandde voor de voeten van Robert Benjamins, maar van dichtbij verdween diens inzet rakelings over het doel. Nadat een vrije trap van Boer eenvoudig werd gepakt door de keeper was Noordscheschut enkele minuten later opnieuw dicht bij een treffer. Na goed doorzetten van Boer op links, werd Koster voor het doel in stelling gebracht. Koster schoof het leer breed naar Kroezen, die van dichtbij het leer in het zijnet schoof. Na deze kans kabbelde de wedstrijd voort richting het eindsignaal. Echte kansen werden er niet meer gecreëerd en zodoende was een puntendeling voor beide teams uiteindelijke het eindresultaat.

Noordscheschut houdt de regie in eigen hand. Met nog twee wedstrijden te spelen kan het nog steeds alle kanten op in de bloedstollende strijd in de 1e Klasse E. Volgende week wacht Noordscheschut opnieuw een treffen met een naaste concurrent. In en tegen Dokkum zal Be Quick de volgende horde zijn om klassenbehoud veilig te stellen.

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger.

Opstelling Noordscheschut: Zinger; Benjamins, Kamping, Van Dalen en R. Hooijer; Bouwman, Kroezen en Hooijer (/62. Boer), Koster, Kiekebelt en Vos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen