Hollandscheveld maakt het onnodig spannend

Afgelopen zaterdag stonden er in de 4e klasse F twee wedstrijden op het programma die uiteindelijk de 1e periode zouden beslissen. Hollandscheveld zette Wildervank in de eerste helft op een, schijnbaar, onoverbrugbare achterstand en SJS ging met een voorsprong rusten tegen Borger. Daarmee leek de koppositie en 1e periode een feit voor oranje-zwart, maar Wildervank tapte de tweede helft uit een ander vaatje en Hollandscheveld maakte het zichzelf onnodig lastig door de 100% kansen die het kreeg niet te benutten.

Wildervank zakt massaal in

Hollandscheveld probeerde vanaf minuut één het spel te maken op zoek naar de zo belangrijke voorsprong, maar de gasten maakten de ruimtes klein door massaal in te zakken en zo het voetballen onmogelijk te maken voor de thuisploeg. Neem daarbij dat ze razendsnel probeerden om te schakelen en zie daar het recept voor een vermakelijke voetbalmiddag.

De eerste mogelijk was voor Huizing maar hij kopte geheel vrijstaand over het doel van Vos.

Daarna had van Eck een voorzet van Hagen binnen moeten tikken achter Smid, maar die bracht met kunst en vliegwerk redding. Maar nauwelijks een minuut later maakte van Eck het goed. Nu was het Zomer die hem bij de eerste paal bediende en van Eck liet Smid deze keer kansloos.

Wildervank had wat terug moeten den via Huizing en Mol mocht niet mopperen dat scheidsrechter van de Beld de bal even later niet op de stip legde na een glijpartij waarbij hij zijn tegenstander meenam.

Nog voor rust werd het 2-0. Nu stond van Eck aan de basis en zijn voorzet kwam in tweede instantie bij Strijker die vernietigend uithaalde en Smid geen kans liet.

Hollandscheveld maakt het zichzelf lastig

De gasten werden na rust aanvallender en kregen ook de eerste kans maar de kopbal verdween naast het doel. Bij de eerste de beste corner van Zomer was het weer Strijker die scoorde. Nu was zijn kopbal onhoudbaar voor Smid. Wildervank moest meer aanvallen en Jager gooide de bal vanaf rechts voor het doel en zag tot ieders verbazing bij de tweede paal over Vos binnen vallen. Dit was voor de gasten het sein om alles op alles te zetten en daardoor ontstond er ruimte voor oranje-zwart in de omschakeling. Strijker ging in zo’n situatie op Smid af, maar hij vergat de 4-1 aan te tekenen en schoof de bal naast het doel. Niet veel later stond het 3-2 en hier ging collectief falen in verdedigend opzicht aan vooraf bij de thuisploeg.

Zware tweede helft levert 1e periode op

Waar Hollandscheveld tegen SCN nog in het zwaard liep hield het stand tegen Wildervank in verdedigend opzicht. Zelf hadden via Strijker nog moeten scoren en ook een geweldige wreeftrap van Koopman trof geen doel. De ingevallen D. Mol had zichzelf en het team nog kunnen belonen, maar hij zag zijn poging geblokt worden.

Na het laatste fluitsignaal sijpelde het resultaat van SJS-Borger binnen en de 4-2 winst van de thuisploeg betekende de koppositie en 1e periode voor het team van Bernard Koning.