Laden Evenementen

HCM geeft bijzonder Oranjeconcert op Koningsdag

april 27 om 20:00 - 22:30

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM onder leiding van Gezinus Veldman geeft op Koningsdag, zaterdag 27 april om 20:00 uur in de Grote Kerk in Hoogeveen een wel heel bijzonder Oranjeconcert.

Dit jaar wordt het muziekverhaal “Lied van de vrijheid” in een concertante uitvoering gebracht. Deze bijzondere voorstelling is op 19 mei 2022 in première gegaan in het Hoogeveense theater de Tamboer en is daarna ook op andere plaatsen in Drenthe en in Gelderland opgevoerd.

De reacties op deze voorstellingen waren lovend. Het door Marga Kool geschreven en ook door haar vertelde verhaal gaat over oorlog en bevrijding maar ook over emigratie, over heimwee, weemoed en weerzien. Het is een indrukwekkend en aansprekend verhaal dat een periode van ongeveer 175 jaar omvat en dat gaat over alles wat met oorlog en vrede, met vrijheid en onvrijheid te maken heeft. Een muziekverhaal waarin Hoogeveen en omgeving het decor is.

Door het bijzondere en authentieke beeldmateriaal, dat een belangrijk onderdeel vormt van de voorstelling, worden bezoekers nog meer betrokken bij het verhaal. Juist ook in deze tijd van de oorlog in Oekraïne en spanningen wereldwijd is het, hoewel geschiedenis, een uiterst actueel verhaal.

 

De mooie muziek van het “Lied van de vrijheid” is geschreven door componist, pianist en dirigent van HCM Gezinus M. Veldman .

Naast het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM wordt medewerking aan de voorstelling verleend door sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek. Instrumentale medewerking verlenen trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis. Een belangrijke rol is er voor de jonge Stijn Jurgens.

 

Het geheel staat, vanachter de vleugel, onder leiding van Gezinus Veldman.

 

Het “Lied van de vrijheid” wordt uitgevoerd tijdens het Oranjeconcert op Koningsdag, zaterdag 27 april, om 20:00 uur in de Grote kerk, Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen. Kaarten kosten € 12,50. en zijn te koop bij de voorverkoopadressen  en te bestellen via de website van HCM:  www.mannenkoorhoogeveen.nl.

 

Voorverkoopadressen zijn in Hoogeveen: Schutstraat: Kapsalon Zwart; De Weide, Bloemshop Erwin; Hoofdstraat: De Fakkel en Dierckxsens; Grote Beer: Primera de Haan; Nije Nering: Readshop Offrein. In Hollandscheveld: Ineke Vos mode.

 

Eventueel nog niet verkochte kaarten zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de kerkzaal vanaf een uur voor de voorstelling.

 

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
april 27
Tijd:
20:00 - 22:30