Sport

Tiental Hoogeveen op karakter langs HBS

HOOGEVEEN – Hoogeveen is na twee wedstrijden nog de enige ploeg zonder puntverlies in de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Nico Haak boekte thuis tegen HBS op karakter een zwaar bevochten 2-0 overwinning.

Hoogeveen was in de 52e minuut via Finn van Kommer net op een 1-0 voorsprong gekomen, toen vlak daarna Levon van Dijk aan de noodrem trok en met rood moest vertrekken. De aanvaller beging een overtreding op Tjeerd Westdijk. De beslissing van scheidsrechter Sven Spaan was discutabel, aangezien Kjelt Engbers nog achter Van Dijk liep. De leidsman aarzelde lang, maar ging na felle protesten van HBS toch overstag.

Lastig

Tot de openingstreffer had Hoogeveen het lastig en speelde het niet goed. Het kwam met name in de beginfase ook een aantal keren goed weg. Zo leek David Kappel in de eerste minuut al te scoren, maar vond hij de opnieuw uitstekend keepende 17-jarige Stan Meekhof op zijn weg. Na een kwartier ging echter ook de storm van HBS liggen en was er sprake van een oersaaie wedstrijd.
In de tweede helft werd het na de openingstreffer en rode kaart allemaal wat levendiger. Op karakter en met enorm veel strijdlust deed Hoogeveen er alles aan om de overwinning over de eindstreep te trekken. Alle ballen achterin werden tijdig weggewerkt en met een uiterste krachtsinspanning wist men in de 83e minuut de wedstrijd ook nog eens op slot te gooien. Finn van Kommer bediende Ngendakumana, die vervolgens de scorende Emil Bijlsma vrij voor de doelman zette. Een enorme ontlading was het gevolg.

Realisme

Naast de vreugde, was er na afloop ook realisme bij uitblinker Noah Schuurman. “De drie punten zijn natuurlijk het belangrijkste, maar het spel moet zeker beter. In de eerste helft was het van onze kant niet goed. Zij krijgen meteen een grote kans en daar schrikken we misschien van, waardoor we niet durven te voetballen. Dat moet volgende week echt beter. In de tweede helft laten we echter zien dan we het niet alleen van ons voetballend vermogen moeten hebben, maar ook op karakter ver kunnen komen.”
‘Aanvaller’ Schuurman staat zelf momenteel rechtsback. “Vorig seizoen deed ik dat min of meer ook wel, maar speelden we een iets ander systeem. Ik word er echter wel gelukkig van om op deze positie te spelen. Aanvallend kan ik, afhankelijk van het verloop van de wedstrijd, gewoon mijn ding doen. De ene wedstrijd kan ik wat meer aanvallen dan in de andere. Vandaag was het zo’n dag dat ik meer moest verdedigen ook door de rode kaart van Levon.” Foto: Henk Smit – VV Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen