Spektakelstuk SCN – Hollandscheveld na acht treffers in evenwicht

Nieuwlande – Met slechte veld- en weersomstandigheden, veel strijd en beleving, afgekeurde treffers, een scoreverloop die alle kanten opging én maar liefst acht treffers had het duel tussen SCN en Hollandscheveld alle ingrediënten die een derby nodig heeft. Beide ploegen hielden elkaar uiteindelijk ondanks een knappe comeback van SCN in evenwicht: 4-4.

Op een regenachtig sportpark Nieuwlande begon SCN sterk aan de wedstrijd. Na slechts vier minuten spelen kwam de thuisploeg al op voorsprong via Danny Kuiper. Bryan Marissen bediende Kuiper door het centrum waarna de spits goed zijn lichaam gebruikte en doelman Lennard Vos in de lange hoek passeerde, 1-0. Ondanks het sterke begin van SCN kwam Hollandscheveld na twintig minuten spelen op gelijke hoogte. Op de rechterflank passeerde Luuk van Eck zijn directe tegenstander en vond met een voorzet Roy Strijker. De aanvaller controleerde de bal mede met zijn arm, maar mocht door van de arbiter en schoot vervolgens de gelijkmaker tegen de touwen.

Hollandscheveld profiteert in omschakeling

Na de gelijkmaker deed SCN het in aanvallend opzicht helemaal niet onaardig, echter ontbrak in de eindfase de scherpte voor de goal. Zo wisten Stefan en Marco Bruinsma met het hoofd het net niet te vinden en werd een treffer van laatstgenoemde afgekeurd wegens een vermeende eerder gemaakte overtreding elders op het veld. Hier tegenover had SCN in de omschakeling de organisatie niet goed staan en kreeg het tweemaal het deksel op de neus. Eerst was het Hans Zomer die na een uitbraak van Hollandscheveld geheel vrijkwam voor doelman Leon Reitsema en raak schoot en na 34 minuten deed Jan Hagen hetzelfde waarmee hij zijn ploeg op een 1-3 voorsprong bracht.

SCN houdt comeback niet vast

Na de rust kwam SCN opnieuw goed uit de startblokken. In de 54e minuut vond Danny Kuiper uit een vrije trap de doelman en doelpaal waarna Robin Veldhuis in de rebound de aansluitingstreffer binnenschoot, 2-3. Deze goal gaf SCN moed en de thuisploeg drukte door. Dit resulteerde na ruim een uur spelen in de gelijkmaker van Stefan Bruinsma. Uit een indraaiende vrije trap van Erwin Smale verlengde Bruinsma de bal knap in de verre kruising en liet doelman Vos kansloos. Met de gelijkmaker was de comeback van SCN echter nog niet compleet. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de thuisploeg namelijk zelfs op voorsprong. Uit een hoekschop van Bryan Marissen kopte Rolf Elema de 4-3 binnen. Met deze treffer leek SCN aan het langste eind te trekken, maar de voorsprong was slechts van korte duur. Waar eerst nog een treffer van Roy Strijker werd afgekeurd wegens buitenspel, zorgde Jan Hagen in de 83e minuut met zijn tweede treffer voor de gelijkmaker waarmee de eindstand op 4-4 werd bepaald.

Derde plaats

Door puntverlies van de concurrentie steeg SCN met de remise tegen Hollandscheveld naar de derde plek op de ranglijst. Zaterdag nemen de Nieuwlandenaren het in een uitduel op tegen FC Assen dat slechts drie punten minder heeft. Aanvang wedstrijd: 14:30uur.

Verslag: Marco Bruinsma