Hoogeveen zaterdag wil met goed gevoel de winterstop in

Hoogeveen – Met zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop in het vooruitzicht mag duidelijk zijn dat de eerste seizoenshelft niet heeft gebracht voor Hoogeveen zaterdag wat er voor aanvang verwacht werd. Iedereen dacht dat de ploeg van trainer Edward Sabandar zou kunnen meestrijden om het kampioenschap. Dat zit er echter niet in. Om toch nog met een redelijk gevoel de winterstop in te gaan zal er zaterdag dan ook gewonnen moeten worden van Fit Boys.

Afgelopen zaterdag stond men klaar in Lutten om de strijd aan te gaan met de plaatselijke sportclub. Eerst werd het hoofdveld afgekeurd, waarna er om 15.00 uur uitgeweken zou worden naar het kunstgrasveld. Daar bleek de verlichting niet te werken. Een herkeuring van het hoofdveld volgde, maar uiteindelijk was de conclusie dat de kicksen definitief in de tas konden.
Na een weekend vrijaf daarom nu nog één duel voor de winterstop. Tegen SVM stond de verdediging goed en hield men weer eens de nul. Het scorend vermogen laat echter te wensen over. Een vroege treffer vanmiddag zou dan ook weleens wonderen kunnen doen.
Tegenstander Fit Boys kwam vorige week wel in actie en verloor thuis met 1-2 van SCD’83. De Beilenaren vinden zichzelf onderaan de middenmoot terug en hebben vijf punten minder dan Hoogeveen. De start is echter minder desastreus dan vorig seizoen, toen men lange tijd onderaan stond. In die periode won Hoogeveen destijds ook met 6-0 van Fit Boys. Marcel Linthorst scoorde in dat duel drie keer. Later werd er uit verrassend verloren. Drie jaar geleden troffen beide ploegen elkaar voor het eerst. Toen werd het 1-1.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag speelt zondag ook thuis. Om 14.00 uur is Alcides dan de tegenstander.