Sport

Noordscheschut fier aan kop in 2e klasse J

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een afgetekende 0 – 4 overwinning geboekt tegen v.v. Groningen. Toch had de equipe van Berry Zandink met name in het eerste bedrijf behoorlijk wat moeite met de wispelturige Groningers. Wiebe Zinger moest enkele malen flink aan de bak om zijn doel schoon te houden.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd was het flink puzzelen voor beide trainers. Beide teams flink gehavend door blessures en schorsingen. Noordscheschut was meteen gewaarschuwd. Want al in de eerste minuut dook Martin Kamstra vrij op voor Zinger. Zinger redde bekwaam op diens inzet, de daaropvolgende rebound belandde via Zinger op de buitenkant van de paal.

 

Aan de andere zijde werd een vrije bal van Melvin Mol door alles en iedereen gemist. En een doelpoging van Jos kroezen verdween huizenhoog over. Na tien minuten spelen leek Nick Koster de 0 – 1 te maken. Maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Noordscheschut in deze fase duidelijk de bovenliggende partij. Maar men speelde slordig en maakte te veel fouten om tot goed uitgespeelde mogelijkheden te komen. Een vrije bal van Mol werd gekeerd in de korte hoek. En een misverstand in defensie van de thuisclub kon niet worden afgestraft door Koster. Zijn inzet was te zacht om het keeperloze doel te bereiken. Ook Mees Vos en Henk Koster namen het vijandige doel onder vuur, maar

waren niet succesvol in hun poging de score te openen. Ook spits Bjorn Schonewille was dichtbij dichtbij, maar zijn goede actie werd afgefloten vanwege een handsbal. De laatste goede mogelijkheid in de eerste helft was voor de thuisploeg. Na gezapig ingrijpen van Noordscheschut verdween een inzet van dichtbij rakelings over het doel van Zinger.

 

Zandink had zijn manschappen in de rust op scherp gezet. Meteen na het fluitsignaal brak Henk Koster dreigend over de rechterflank, zijn inzet verdween over. Hierna zeilde een volley van Kevin van Dalen rakelings langs kruising. In de 48e minuut brak Henk Koster de ban. Vanaf de rechterkant belandde het speeltuig via de keeper in het dak van het doel. Amper een minuut later werd de score verdubbeld. Een volley van Robin Sikken werd bij tweede paal door Rijnald Vos binnen

gekopt.

 

De aangeslagen gastheren kwamen niet meer in het verhaal voor. Op het tandvlees spelend liet men zich gewillig naar de slachtbank geleiden. Noordscheschut creëerde kans op kans, maar Mees Vos, Nick Koster en Bjorn Schonewille slaagden er vooralsnog niet in om de score verder uit te breiden. Ook Rijnald Vos was dicht bij zijn tweede treffer van de middag. Van dichtbij wist hij het leer net niet over de doellijn te krijgen.

 

Tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Een voorzet met het chocoladebeen van Mol bereikte het hoofd van Nick Koster, die knap diagonaal de 0-3 tegen de touwen knikte. Hierna kreeg Noordscheschut legio kansen om de score verder uit te breiden, maar wonderwel werd de ene na de andere goede mogelijkheid niet tot treffer verzilverd. Het absolute slotakkoord kwam van de voet van Schonewille, die enkele seconden voor tijd vanaf de achterlijn knap de 0 – 4 eindstand op het scorebord bracht.

 

Noordscheschut na drie gewonnen wedstrijden fier aan kop. Volgende week komt Surhuisterveen op bezoek op sportpark De Meulewieke.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen