Politiek

College wil zonneparken vergunning verlenen

Hoogeveen – Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de aanvragen van vijf zonneparken. Zoals eerder afgesproken met de raad, legt het college deze aanvragen voor advies voor aan de gemeenteraad.

Gemeenteraad adviseert college
Op donderdag 20 september informeert het college de gemeenteraad over deze standpunten en volgt een debat. Een week later, op donderdag 27 september, adviseert de gemeenteraad het college om de vergunningen wel of niet te verlenen. Er zijn zienswijzen ingediend tegen de komst van de zonneparken.

Het college heeft deze zienswijzen en alle andere aspecten zorgvuldig beoordeeld en een totaalafweging gemaakt. Wethouder Erik Giethoorn: ‘We hebben alle belangen zorgvuldig afgewogen. Zowel het belang van de direct omwonenden, als de meerwaarde voor de nabije omgeving en het dorp.’ Op basis hiervan heeft het college het voornemen om voor deze vijf zonneparken vergunningen te verlenen op de locaties:

− Zwartewater 12 in Pesse
− Coevorderstraatweg in Noordscheschut
− Het Oosterveld 2 in Hoogeveen
− Gijsselterweg in Fluitenberg
− Fluitenbergseweg 28 in Fluitenberg

Toekomstvisie
De totale oppervlakte van alle parken bij elkaar is ongeveer 110 hectare. Wethouder Gert Vos: ‘De gemeente Hoogeveen wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Om dat te halen, moeten we forse stappen zetten. Deze zonneparken helpen daar enorm bij. Door deze zonneparken dragen we niet alleen bij aan onze eigen toekomst, maar ook aan die van onze kinderen en kleinkinderen.’

2 gedachten over “College wil zonneparken vergunning verlenen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: