Algemeen

60-jarig huwelijk echtpaar Loots-Reinders

Op 5 mei zijn Albert Loots, en Alie Loots-Reinders 60 jaar getrouwd. Ze vieren dit met familie in paviljoen Nijstad. Albert net 89 en Alie 84 hebben 2 dochters, 5 kleinkinderen en in september verwachten ze hun 1e achterkleinkind. Albert is geboren als boerenzoon en opgegroeid op het platteland in het Hogeland Groningen. Na de ULO ging hij naar de IVA (autovakschool) in Driebergen. Alie is in Emmen geboren en opgegroeid in een druk ondernemersgezin met een groente- en fruitwinkel.

Albert heeft na zijn studie praktijkervaring opgedaan bij bedrijven in de stad Groningen. Zo was hij een jaar automonteur waar hij de allereerste DAFJES (het pientere pookje) rijklaar maakte. Daarna werd hij vertegenwoordiger bij de fa. Hemmen groothandel in automaterialen aan de Weerdingestraat. Aan diezelfde straat was ook de groente en fruitwinkel van de familie Reinders, een gezin met 4 jongens en 1 meisje. Het toeval wilde dat wanneer hij thuiskwam dat meisje bezig was met het aanvegen van de stoep. Na verloop van tijd kregen zij verkering, verloofde zich en waren binnen 2 jaar getrouwd. Ze trouwden op een dinsdag, want dan waren alle winkels, dus ook de groentewinkel van de familie Reinders, gesloten. Na 4 jaar zijn ze met de 2 dochters verhuisd naar Hoogeveen waar ze nog steeds met veel plezier wonen.

Alie heeft gewerkt in de groente- en fruitwinkel van haar ouders in Emmen en later 25 jaar bij de firma Doldersum groente en fruit in Hoogeveen. Ook heeft ze vrijwilligerswerk gedaan in ziekenhuis Bethesda. In haar vrije tijd speelde ze graag een potje volleybal.

Albert is vele jaren lid geweest van de videoclub Spotlight. Daarnaast heeft hij meer dan 50 jaar vrijwilligerswerk (technicus en bestuurslid) gedaan bij de HZBO.

Op 10 oktober 2009 heeft hij hiervoor de Koninklijke onderscheiding, lid in de orde van Oranje-Nassau, ontvangen.

Samen trekken ze er nog geregeld op uit. Ze houden van vakantie, waren echte kampeerders en reisde met de caravan door Europa.

Een maand geleden hebben ze de caravan verkocht en genieten nu van georganiseerde reisjes. Vorige maand hebben ze nog een riviercruise gemaakt in Duitsland.

Verder fietsen ze allebei heel graag. In Hoogeveen doen ze alles op de fiets. En soms fietsen ze zelfs naar hun dochter in Sleen.

Ze hopen nog jaren met elkaar te kunnen genieten. Foto: Paula Bansema

Aankomende evenementen