Algemeen

Vrijwilligerscollege: Nieuwe Inburgeringswet in de praktijk

Hoogeveen-Hoe gaat het met de invoering van de Nieuwe Inburgeringswet in de gemeente Hoogeveen?

Het Vrijwilligerscollege nodigt belangstellende vrijwilligers en actieve bewoners uit voor een informatieve sessie over de nieuwe Inburgeringswet (sinds 2022) en hoe deze in de praktijk wordt toegepast in onze gemeente. Het Vrijwilligerscollege vindt plaats op dinsdag 17 oktober van 19.30-21.00 uur in De Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12.

De gemeente Hoogeveen begint al met de begeleiding van inburgeringsplichtigen in het asielzoekerscentrum (AZC). Participatie en integratie begint daar al. Ronald Haveman, teamcoach werk en re-integratie, en Pieter de Lange, beleidsadviseur inburgering en programma adviseur van Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen, praten het vrijwilligersveld bij over hoe dit in de praktijk wordt uitgevoerd.

Deze wet brengt nieuwe taken voor de gemeente met zich mee, zoals een brede intake met de inburgeringsplichtige nieuwkomer, het opstellen van een Plan voor Inburgering en Participatie (PIP), en de mogelijkheid om drie verschillende leerroutes voor inburgering in te zetten. Nieuwkomers kunnen vluchtelingen, inburgeraars of statushouders zijn.

Om goed aan te sluiten bij de informatiebehoefte van het vrijwilligersveld, kunnen deelnemers vragen die zij hebben bij hun aanmelding vermelden. Aanmelden voor deelname graag voor 12 oktober via www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges of via tel. 0528 278 855 (receptie SWW).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen