Invallers bezorgen SCN knappe uitzege in seizoensouverture

Nieuwlande-SCN heeft zaterdag haar eerste competitieduel van het seizoen 2023/2024 in winst weten om te zetten. Op bezoek bij SJS kwamen de Nieuwlandenaren in de eerste helft al vroeg op achterstand, maar mede dankzij invallers Roy Zwiers en Jeffrey Marissen wist SCN met een 1-2 zege toch de drie punten mee naar huis te nemen.

Voor SCN stond zaterdag de seizoensouverture op het programma tegen SJS. Een traditioneel lastige uitwedstrijd voor de ploeg uit Nieuwlande aangezien het uit de zeven voorgaande ontmoetingen in Stadskanaal slechts één punt wist te pakken.

SJS neemt de leiding
Ook in deze editie van SJS-SCN kenden de bezoekers een moeizaam begin. SCN kwam op meerdere plekken op het veld telkens een stap te laat waardoor SJS de bal eenvoudig kon laten rondgaan en de meeste dreiging had. Het was dan ook niet voor niets dat de thuisploeg na tien minuten spelen de leiding in de wedstrijd pakte. Na balverlies van SCN uit een inworp schakelde SJS snel om en werd de bal vanaf de linkerflank bij de tweede paal op het hoofd van Arwen de Koe gelegd die doelman Leon Reitsema kansloos liet, 1-0. Ook na de openingstreffer hield SJS het overwicht en was het via Thom Boels het dichtst bij een tweede treffer. Vanaf circa twintig meter ontving Boels de bal en waagde met zijn linkerbeen een doelpoging, maar zijn schot was net niet zuiver genoeg en vond de paal. SCN kwam er in de eerste helft wel een aantal keer dreigend uit, maar grote kansen leverde dit niet op.

Gouden wissels
In de tweede helft kwam SCN beter voor de dag en kon het goed meekomen met SJS. Mede door enkele omzettingen hielden de bezoekers de bal makkelijker in de ploeg en gaven in verdedigend opzicht minder ruimte weg. Hierdoor ontstond een gelijk opgaande tweede helft waarin een strijdend SCN na zeventig minuten spelen naast SJS in de score kwam te staan. Een verre trap van doelman Reitsema werd niet goed ingeschat door de verdediging van SJS waardoor invaller Roy Zwiers na aanraking van Robin Veldhuis alleen op de keeper af kon. Zwiers hield hierbij de verdedigers achter zich schoot in de lange hoek de 1-1 binnen. Na de gelijkmaker kreeg SCN het gevoel dat er mogelijk nog meer uit de wedstrijd te halen viel en in de slotfase bleek dit ook het geval. Robin Veldhuis ontving op de linkerflank de bal en vond met een voorzet de andere invaller Jeffrey Marissen die de bal op gelukkige wijze met zijn schouder binnen werkte, 1-2. In de blessuretijd hield SCN tamelijk eenvoudig stand waardoor het voor het eerst in acht ontmoetingen in Stadskanaal weer eens de drie punten mee naar Nieuwlande kon nemen.

SCN-Wildervank
Aankomend weekend speelt SCN op het eigen sportpark Nieuwlande tegen Wildervank. SCN zal de knappe overwinning op SJS een passend vervolg willen geven, maar weet ook dat het na de 0-4 nederlaag van vorig seizoen een waardig tegenstander zal treffen in Wildervank.