Hoogeveen zaterdag geeft niet thuis

ROUVEEN – Hoogeveen zaterdag werkte een slechte generale af voor de competitiestart van volgende week. De ploeg van trainer Edward Sabandar ging met 3-1 onderuit in het laatste bekerduel bij SC Rouveen. Hoogeveen had aan een gelijkspel voldoende om door te bekeren, maar is nu dus uitgeschakeld.

Sabandar beschouwt de beker, zoals de meeste trainers, als voorbereiding. Voornaamste doel was dan ook om alle spelers aan het werk te zien. Dat is voor de Hoogeveen-trainer ook wel nodig, want hij beschikt over een kwalitatief zeer brede selectie. Menig collega-trainer zal dan ook met een jaloerse blik naar het feit kijken dat goede spelers als Jeffrey Stenvert, Damian Dissel, Jesse de Haas en Devlin Hartman hun minuten maakten in het tweede elftal. Bij Hoogeveen is tevens Julian Mol op de weg terug na een blessure. Doelman Raymon Slot en Guido ten Cate zullen voorlopig nog wel ontbreken.

GELIJKWAARDIGE TEGENSTANDER
Met Rouveen trof Hoogeveen eindelijk een min of meer gelijkwaardige tegenstander in de beker. De thuisploeg komt uit in de derde klasse oost.
De beginfase was duidelijk voor Hoogeveen. De ploeg kwam ook al snel op voorsprong. Een vrijetrap van Marcel Linthorst verdween enigszins gelukkig in het doel. De voorsprong was niet onverdiend. De Hoogeveners combineerden goed en Rouveen had het lastig.
Na twintig minuten kantelde de wedstrijd. Marcel Linthorst en Brian Lepel zouden op de vleugels moeten spelen, maar met name Linthorst trok teveel naar binnen toe. Het veld werd daardoor veel te smal en Rouveen kreeg hierdoor meer grip op de aanvallers van Hoogeveen. Het kwam ook vaker op de helft van de tegenstander en na een half uur zelfs op gelijke hoogte. Een wel erg makkelijk gegeven vrijetrap van Herwin Talen werd bij de eerste paal door Jean-Paul Hooikammer binnen gewerkt.

FABELACHTIGE ACTIE
In de tweede helft kregen ook Geert Jan de Blecourt en Twan Reinders hun speelminuten. Mitchel Strijker en Ruben de Haas bleven achter in de kleedkamer. Het spel werd er echter niet beter op en Rouveen begon steeds meer te geloven in een langer bekeravontuur. Dat gevoel werd versterkt toen de ploeg na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Na een fabelachtige actie van Daimen Schra belandde de inzet van Jean-Paul Hooikammer via Herwin Talen achter de kansloze Edwin Santing.
Hoogeveen moest zich opmaken voor een tegenoffensief. Sabandar had echter geen aanvallende wisselmogelijkheden, doordat de betreffende spelers hun minuten maakten in het tweede elftal. Gevaarlijk werd het dan ook niet. Een kwartier voor tijd besliste Jean-Paul Hooikammer de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisploeg.
Een domper voor Hoogeveen, dat zich nu kan opmaken voor de competitiestart van volgende week. Thuis is dan SVN’69 de tegenstander.

Rouveen – Hoogeveen zaterdag: 3-1 (1-1). Scoreverloop: 6e Marcel Linthorst 0-1, 30e Jean-Paul Hooikammer 1-1, 63e Herwin Talen 2-1, 75e Jean-Paul Hooikammer 3-1. Scheidsrechter: Koper. Gele kaarten: Veerman, Kattenberg, Tiemes, Korterink (allen Rouveen), De Haas, Seinen (beiden Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Edwin Santing, Eising, Mitchel Strijker (De Blecourt), Kobes, Ruben de Haas (Reinders), Seinen (Takens), Linthorst, Marco Santing, Roy Strijker, Leepel, Vreeling.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman