Amusement

Twee buitengewone oktoberactiviteiten voor senioren in gemeente Hoogeveen

Hoogeveen – In de komende maand oktober zijn er in de gemeente Hoogeveen twee bijzondere activiteiten voor senioren. Met als doel het stimuleren van sociale interactie en het luisteren naar de stem van onze senioren, organiseren gemeente Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk, en het Seniorenplatform Hoogeveen gezamenlijk een inspirerend evenement getiteld “Senioren aan Zet!” op 6 oktober in de Tamboer.

 Senioren aan Zet! – 6 oktober
Deze dag staat in het teken van ontmoetingen en boeiende gesprekken. Verschillende gesprekstafels worden ingericht om senioren de gelegenheid te bieden hun gedachten te delen over wat er al gebeurt in de gemeente en wat er nog ontbreekt. Gespreksonderwerpen omvatten onder andere: wonen, vrije tijd, vervoer, sport en beweging.

Een Senioren Infomarkt met diverse stands zal aanwezig zijn, met onder andere informatie over sporten voor senioren, valpreventie door Sport Drenthe, SWW Hoogeveen, het Consumentenplatform Openbaar Vervoer Drenthe, Senior-zorgmakelaars, ANWB, en verschillende bedrijven die toerisme, recreatie, en vervoersmogelijkheden aanbieden. De officiële opening zal worden verzorgd door wethouder Niek Wind. Het programma is als volgt:

9.30 uur: Inloop

10.00 uur: Opening

10.10 uur: Historische Vereniging: “Hoe seniorvriendelijk was Hoogeveen in 1900? Welke activiteiten werden er toen georganiseerd?”

10.30 uur: Thema gesprekken:

  • Wonen, vrijetijdsbesteding
  • Sport en bewegen
  • Vervoer, omgevingsverkeer
  • Gezond leven
  • Ontmoeting, meedoen en vrijwilligerswerk

12.30 uur: Lunch

13.15 uur: Danspaleis

16.00 uur: Einde

 

Verkeerstheaterquiz “Hoe zat dat ook alweer” – 11 oktober
Op 11 oktober organiseert het Seniorenplatform Hoogeveen in samenwerking met het onderwijsadviesbureau Drenthe een Verkeerstheaterquiz met als titel “Hoe zat dat ook alweer?” Dit wordt een gezellige reis terug in de tijd, waar senioren in teamverband met leeftijdgenoten kunnen deelnemen. Deze bijeenkomst is gratis inclusief koffie, thee en lekkernijen en begint om 14.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen