Amusement

Eerste country festival in de Tamboer met Back to the Country, Dashboard Danglers en meer

Hoogeveen – Vrijdag 17 februari is de eerste editie van het Country Festival in De Tamboer met Back To The Country, Dashboard Danglers, VanWyck en The Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne. Een daverende line up voor dit gloednieuwe festival, dat plaatsvindt in de Forumfoyer en Passagezaal. De kaartverkoop is inmiddels gestart, tickets zijn verkrijgbaar via detamboer.nl.

Kaartverkoop gestart! 

Back To The Country

Na veertien jaar volle zalen met de Dutch Eagles vond Jaco van der Steen het tijd voor iets nieuws. The Dashboard Danglers werd geboren uit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Samen met Marcel de Groot op gitaar en zang, Leon Klaasse op drums en zang, Martin Bakker op bas en zang, Rebecca Bakker op gitaar en zang roept Jaco met zijn band als geen ander het echte countrygevoel op. De band speelt eigen werk en natuurlijk gouden hits van Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt. De songs worden op eigen wijze, maar met veel respect voor de traditie gespeeld. Met een krachtig eigen geluid voegt de band zich gemakkelijk tussen de bekende wereldhits.

The Dashboard Danglers

Behoeft Back To The Country eigenlijk nog wel introductie? De band Savannah en singer-songwriter Dick van Altena trekken al jarenlang bomvolle zalen in Hoogeveen. Deze enthousiaste groep muzikanten speelt het publiek keer op keer plat met hun aanstekelijke, doorleefde countrymuziek. Niet voor niets mag Savannah zich binnen haar genre de “meest populaire band van de Benelux” noemen. Deze veelzijdige publieksband belooft samen met Dick opnieuw een heerlijke countryshow tijdens het eerste Country Festival in De Tamboer.

Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne

The Blue Grass Boogiemen stonden al eens in Hoogeveen met Tim Knol, dit keer slaan ze de handen ineen met Cor Sanne. Ook Cor is geen onbekende, zo presenteerde hij jarenlang Back To The Country en organiseerde countryevenementen met onder meer Johnny Cash, Emmylou Harris, Bill Monroe en Jerry Lee Lewis. The Blue Grass Boogiemen en Cor beloven hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk voor country en rock-‘n-roll. Met authentieke zang, virtuoze instrumentatie en kleding als in de oude Amerikaanse films. Geniet van songs van Johnny Cash, Hank Williams, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson en vele anderen. Tijdens het Country Festival speelt de band alle liedjes in een geheel eigen jasje én 100% akoestisch.

VanWyck

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck verrast met haar donkere alternatieve folk en americana, waarmee ze doet denken aan Nathalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling. Haar debuut An average woman werd in 2018 meteen met open armen ontvangen door muzikale fijnproevers. VanWyck gooide ook internationaal hoge ogen met haar prachtplaat God is in the detour. In 2022 verscheen VanWycks vierde album The epic tale of the stranded man. Een bijzondere vertelling over een man die aanspoelt op een eiland. Een vrouw wil hem redden, want hij weet zelf niet meer meer wie hij is. VanWyck belooft intieme, donkere liedjes vol americana en folk op het Country Festival. 

Country Festival

vrijdag 17 februari

Kaarten via detamboer.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen