Hollandscheveld stapje dichterbij volgende ronde beker na overwinning op VVAK

Kerkenveld – Afgelopen zaterdag stond het  tweede bekerduel op het programma voor zowel Hollandscheveld als VVAK. Waar Hollandscheveld de eerste wedstrijd met 9-0 won, ging VVAK met
8-0 bij JVZ onderuit. Dan verwacht je dat het een makkelijke wedstrijd zou worden voor de dames uit Hollandscheveld, maar niets is minder waar. De afgelopen seizoenen zijn beide ploegen vaak in evenwicht en ook vandaag leek daar geen groot verschil in te zitten. Toch waren het uiteindelijk de Oranje-Zwarte dames die er dit keer met de winst vandoor gingen.

Hoewel Hollandscheveld iets beter aan de wedstrijd leek te beginnen, was het VVAK dat de score wist te openen. Een schot van afstand wist Janine Robben te passeren en daarmee keek de ploeg van Henry Strijker onverwachts na 9 minuten spelen tegen een achterstand aan. Maar voor rust wist Hollandscheveld de score om te draaien. De gelijkmaker viel uit een corner van Milady van Dalen. Ranoe Vos wist de corner op waarde te schatten en daarmee de stand gelijk te trekken. Ook bij het tweede doelpunt stond Milady van Dalen aan de basis. Ditmaal zag ze Sabrina van Nuil aan de verdediging ontsnappen en met een goede pas kon Sabrina de stand op 1-2 zetten.

Na rust was het wederom VVAK dat tot scoren wist te komen. Maar na de 2-2 was het vooral Hollandscheveld dat op zoek was naar de overwinning. De voorsprong kwam daardoor ook vrij snel na de eerdere gelijkmaker van VVAK. Wederom werd er op aangeven van Milady gescoord door Sabrina. Nadat Hollandscheveld de voorsprong wederom in handen had genomen, was het gedaan met de doelpunten. Het was niet dat er geen kansen meer waren voor beide teams, maar onder andere de lat en de paal voorkwamen dat beide ploegen nogmaals tot scoren kwamen.  Met de overwinning op VVAK  strijdt de ploeg van Henry Strijker samen met JVZ voor een plek in de volgende ronde van de beker.  Komende week mogen zijn in een onderling duel beslissen wie die plek mag bemachtigen.