Algemeen

Een geweldig feest vanuit het IVN in het Steenbergerpark

Hoogeveen- Vanmiddag was er een geweldig feest in het Steenbergerpark in Hoogeveen, een feest voor iedereen jong en oud, het enige wat je mee hoefde te nemen is een eigen picknickkleedje en je eigen beker (want het IVN doet graag duurzaam).

Er was van alles te doen, en gezelligheid stond boven aan, lekker in de openlucht in de natuur, genieten van Theater Mees met haar liedjes en verhaaltjes.
Je gezicht laten schminken, kei-schilderen en gezellig hoedjes van Vincent van Gogh versieren met natuurlijk materialen. Van elzenpropjes werden bontgekleurde bijtjes gemaakt.
En ook Gijs de imker was aanwezig die alles wist te vertellen over honing en de bijen, Albert Metselaar die je vertelde waar je allemaal op kan letten als je aan de wandel gaat.
Heerlijke broodjes bakken op echt vuur met een grote stok waar je broodje aan werd geprikt.

Er was heel veel te doen en te beleven en ja ook nog eens leerzaam, want de natuur kan ons heel veel brengen, wanneer je er oog voor hebt.
En er was nog meer muziek waar je heerlijk bij kon gaan zitten of liggen, met je ogen dicht en lekker genieten in het gras.

Een wildplukwandeling, wat je allemaal in de natuur kunt vinden en wat eetbaar is en niet te vergeten zeer gezond, na de wandeling mocht je van de wildpluk je eigen azijn maken wat je heerlijk over je eigen salade kan doen als dressing.
Verrassend was ook het proeven van een stokbroodje met eigengemaakte kruidenboter met wilde pluk uit de natuur, wat je smaakpapillen liet strelen.

Een heerlijk middag, lekker chillen en creatief bezig zijn in de natuur in het mooie Steenbergerpark.

Verslag en foto’s: Paula Bansema
Voor meer foto’s: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen