112/Misdaad

Veel hulpdiensten opgeroepen voor auto te water in Nieuweroord

Nieuweroord- Woensdag tegen het eind van de middag zijn de hulpdiensten, waaronder brandweer en traumahelikopter, opgeroepen voor een auto te water in Nieuweroord. Een automobilist was tussen Noordscheschut en Nieuweroord met zijn auto te water geraakt in de Hoogeveensche Vaart.

De bestuurder wist nadat hij de te water was geraakt zich zelf te bevrijden uit de gordels en toen de auto vrijwel onder water was geraakt naar buiten te komen. Brandweer en traumahelikopter hoefden hierdoor niet meer in actie te komen. De auto is met medewerking van een duikbedrijf en berger De Jonge uit het water gehaald.

Wat te doen als je met je auto te water geraakt?

De bestuurder wist gelukkig, na angstige momenten, zelfstandig uit de auto te komen door juist te handelen. Met uw auto in het water terechtkomen? U denkt er liever niet aan. Toch belanden er in Nederland jaarlijks 750 auto’s in het water, waarbij ongeveer 60 mensen de dood vinden. Bent u benieuwd naar de beste handelswijze als u onverhoopt met uw auto in het water terechtkomt? Kijk dan op  hulpbijautotewater.nl

Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie