Amusement

Stadsfestival druk bezocht ondanks regenachtig weer

Hoogeveen – Op zaterdag 1 juli vond het Stadsfestival plaats in het Steenbergerpark in Hoogeveen. Het festival was al ruim van te voren uitverkocht en men verwachtte maar liefst 10.000 bezoekers over de gehele dag. Hoewel het in de middag nog erg rustig was vanwege het regenachtige weer, kwam de drukte na 3 uur in de middag dan toch wel op gang en stond het park een uurtje later vol met mensen. De sfeer was gezellig en deed volgens sommige bezoekers toch wel een beetje denken aan het vroegere Lowlands. 

Om 13:00 uur ging de poort van het festival open en stroomden de eerste bezoekers twijfelachtig binnen. Het regenachtige weer was voor velen een factor om de buien af te wachten. Het gedeelte van het festivalterrein dat was ingericht voor kinderen werd al wel druk bezocht. Pas rond 14:45 uur begon het terrein merkbaar drukker te worden in de aanloop naar het optreden van Bouke & the Elvis matters band op het Main stage om 15:00 uur. Hij werd enthousiast ontvangen en ondanks de regen bleven bezoekers volhardend voor het podium staan. Ook bij het Gaicatori werd het rond dit tijdstip drukker, met mensen die vooral wachtten op StukTV dat om 16:00 zou beginnen. De rest van de line-up ziet u in de eerste afbeelding onder dit bericht.

Vanaf het optreden van Bouke liep ook de bult voor het hoofdpodium langzaam vol mensen die picknickkleden hadden meegenomen. De bult gaf mooi toegang aan de vele eetkraampjes en dat was zo richting het eind van de middag een moment voor veel mensen om voor de echte drukte aan alvast een hapje te eten. De eerste kinderen begonnen ook al aan het verzamelen van plastic bekers om deze in te ruilen voor muntjes. Wat de kinderen het liefst kochten met hun geruilde muntjes was gauw duidelijk: emmers en emmers met suikerspinnen! Ook de vrijwilligers die het terrein schoonhielden gedurende de dag hadden het er druk mee, maar het terrein bleef overdag goed schoon. En door het recyclesysteem werd er ook in de avond veel opgeruimd door mensen die zelf spaarden voor extra muntjes. Enkele bezoekers vermeldden dan ook dat het festival gezellig was en dat het bijna aanvoelde als ‘old school Lowlands’ in de jaren ’90. De sfeer deed vrolijk aan en vooral het moment bij Queen must go on waar honderden lichtjes begonnen te schijnen op de bult voor het Main stage was prachtig om te zien.

Helaas was aan het eind van de avond aardig wat uitverkocht: de cola en wijn waren bij diverse barretjes uitverkocht, diverse eetkraampjes waren door hun producten heen en ook bij de snackkraam waren de kaassoufflés en de mayonaise uitverkocht. Dat mocht de pret niet drukken, er was nog genoeg ander eten en drinken om te nuttigen. Om stipt 1 uur in de nacht was het geluid uit en werd door Politie de uitloop begeleid op de wegen rondom het festival. Ook werden er fuiken opgezet met politiehonden, motoragenten en een alcoholcontrole.

Timetable door Stadsfestival Hoogeveen.

Foto’s

Meer foto’s op GD Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen