Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 29 januari t/m 4 februari 2024

Boer Koekoek| Te zien op groot scherm in De Tamboer

Dinsdag 30 januari | 19.30 uur | film | De Tamboer

Iedereen die het locatietheaterspektakel Boer Koekoek gemist heeft afgelopen zomer in Hollandscheveld, krijgt op dinsdag 30 januari de kans om het alsnog te zien; dit keer op groot scherm in Theater De Tamboer. De vertoning zal inclusief inleiding en interviews met de acteurs zijn en het toneel wordt aangekleed met rekwisieten uit de voorstelling. Vanuit het pluche waant het publiek zich dus even in de loods van Hollandscheveld.

Het verhaal

Het theaterspektakel Boer Koekoek vertelt het verhaal van de Opstand der Braven. De toneelvereniging uit Hollandscheveld wil de boerenopstand uit 1963 opvoeren. De beroemdste acteur uit het land, Victor de Koning, moet Koekoek spelen. Tot hun verbazing komt deze Victor daadwerkelijk. Succes lijkt verzekerd. Het publiek is getuige van de ‘generale repetitie’ van het stuk. Tijdens de opvoering komen alle sluimerende conflicten van leden van de vereniging steeds meer aan de oppervlakte. Victor de Koning blijkt niet de redder te zijn waar iedereen op gehoopt had.

De voorstelling trekt een parallel tussen de huidige (boeren)protesten en de boerenopstand van 1963, wat destijds de voedingsbodem was voor de opkomst van politicus Boer Koekoek (1912-1987); de eerste populist van Nederland.

Cast: Han Oldigs als Victor de Koning, Kim van Zeben, Tobias Nierop, Marjolein Ley, Jeske van de Staak, Rein Hofman, Servaes Nelissen, Sophie Bakker, Rob Klerkx en Pieter Runhaar.

Tekst en regie: Tom de Ket

Meer informatie: www.detamboer.nl

 

 Murder on the Orient Express| Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal e.a.

Vrijdag 2 februari | 20.00 uur | toneel | De Tamboer

De makers van The Mousetrap komen terug naar De Tamboer. Een absolute sterrencast speelt op vrijdag 2 februari hét plot-twist moordmysterie van Agatha Christie in De Tamboer, Hoogeveen.

 Het verhaal

Net na middernacht komt een trein midden in een hevige sneeuwstorm tot stilstand. De volgende ochtend is er een passagier dood. Gelukkig bevindt de bekende detective Hercule Poirot zich aan boord van de Orient Express. Hij gaat op onderzoek uit. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar niets is wat het lijkt. Wie spreekt de waarheid? Alle passagiers zitten opgesloten in de trein en richten zich tot detective Poirot. Lukt het hem de moordenaar te ontmaskeren, terwijl deze zich in hun midden bevindt?

Een ultieme whodunnit, waarbij het publiek zich tot het einde toe afvraagt wie de dader is. Met o.a. Remco Vrijdag, Lone van Roosendaal, Frederik Blom, Gerrie van der Klei en Wilbert Gieske. Voorafgaand aan deze voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding hoor je meer over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

Podium sessies | de Warkwinkel

Zaterdag 3 februari | 11.30  uur | workshop | Het Podium

In samenwerking met het Drèents Liedtiesfestival brengt Het Podium op zaterdag 3 februari de eerste inspirerende workshop voor muzikanten die de geheimen van de muziekindustrie willen ontrafelen. Deze sessie wordt geleid door songwriter en muziekproducent Lars Koehoorn.

 Lars komt uit Winschoten en schreef onder meer de titelsong van de documentaire over Andre Hazes junior, een nummer voor Waylon en Van goed naar beter voor het afscheidsalbum van Nick en Simon. In Het Podium duikt hij samen met de workshopdeelnemers in de wereld van songwriting. Ontdek wat een nummer een hit maakt, waar je inspiratie vandaan haalt en hoe je een nummer opneemt. De workshop biedt niet alleen waardevolle inzichten, maar ook een kans om al je vragen te stellen. De workshop is inclusief koffie, thee, lunch en nazit.

Podium sessies

Tijdens ‘Podium sessies’ komen verschillende professionals maandelijks langs om lezingen te doen, workshops te geven en vragen te beantwoorden aan muzikanten (in spe). Meer informatie is te vinden op www.stichtingreur.nl

Meer info en kaarten: www.hetpodium.nl

 

Take It To The Limit | A celebration of the Eagles

Zaterdag 3 februari | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

 Op zaterdag 3 februari slaan Johnny Brady, Simon Casey, Nigel Connell en The Sheerin Family Band de handen ineen om een onvergetelijke muzikale ervaring naar Hoogeveen te brengen. Deze gevestigde Ierse artiesten creëren als ‘Take It To The Limit’ namelijk een unieke Eagles performance.

De broers en hun getalenteerde vrienden brengen een spectaculair eerbetoon aan de legendarische countryrockband. Van Hotel California tot Desperado, je hoort de grootste Eagles-hits live. Take It To The Limit staat erom bekend hun publiek met nauwkeurige meerstemmige zang en prachtige muzikale arrangementen te betoveren. Deze groep heeft dan ook internationaal succes en staat in onder andere Duitsland en Ierland voor uitverkochte zalen.

 Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

 De eeuw van Harry Belafonte | Theaterconcert

Zaterdag 3 februari | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

Bijna iedereen kent Harry Belafonte als de aantrekkelijke zanger die aanstekelijke nummers bracht als Island in the Sun, Matilda en Day-O. Maar deze charismatische man was meer: tot aan zijn dood in april 2023 sprak hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Belafonte werd 96. Op zaterdag 3 februari wordt een muzikaal eerbetoon gebracht aan deze veelzijdige, betrokken man.

Belafonte organiseerde en financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March.

 Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen