Sport

Na zege tegen Klazienaveen Hoogeveen zaterdag naar finale nacompetitie

HOOGEVEEN – De voetbalvereniging Hoogeveen lijkt zich op dit moment op een roze wolk te vinden. Na het kampioenschap van de zondagtak in de Vierde Divisie is ook de zaterdagtak nog maar één wedstrijd verwijderd van promotie. Dat moet dan zaterdag gebeuren op neutraal terrein tegen tweedeklasser Zuidhorn.

“Eén voordeel, we kunnen het draaiboek zo uit de kast halen”, merkte voorzitter Carlo van der Weij na afloop gekscherend op. Het doelde daarmee natuurlijk op het draaiboek van amper twee weken geleden na de titel van Hoogeveen zondag. Herman Schonewille en Rick Mulder zullen als trainers de komende week echter waken voor al teveel euforie en zich focussen op de ontknoping van zaterdag. Duidelijk is wel dat ook de zaterdagtak een knappe prestatie neerzet.

Zaterdag trof het Klazienaveen dat met het ontslag van trainer Marc Hegeman een roerige periode achter zich had. Onder leiding van Michel Kerkdijk, die volgend seizoen ook voor de groep staat, richtte men zich tegen Be Quick Dokkum wel op. De Friezen werden na strafschoppen verslagen, terwijl Hoogeveen met 1-0 won van SV Oosterwolde.

Geheimzinnigheid over speelwijze
Beide ploegen kennen elkaar natuurlijk door en door aangezien ze elkaar ook in de competitie tegenkwamen. Van beide kanten werd er vooraf dan ook wat geheimzinnig gedaan over de speelwijze. Bij Hoogeveen was de verrassing de positie van Saroney Vreeling, die als diepste middenvelder startte. Iets wat niet verkeerd uitpakte. Hoogeveen was beter in het eerste kwartier en kwam via diezelfde Vreeling ook op voorsprong. Na een prachtige aanval kreeg hij de bal via Zifyon Djababoe voor de voeten en hoefde hij er alleen tegenaan te lopen.

Klazienaveen creëerde niets, maar kwam na 28 minuten wel op gelijke hoogte. Nonchalance van Stefan Pattipeilohy werd genadeloos afgestraft door Aaron Brinks. Vervolgens was er sprak van een status quo gebeurde er tot de rust niets meer.

Niet te missen kans
In de tweede helft leek Hoogeveen al snel weer op voorsprong te komen. De afscheidnemende Marcel Linthorst kreeg een niet te missen kans, maar schoot de bal op vijf meter van het doel hoog over. Vlak daarna werd Linthorst gewisseld voor Sander van Veen.

Doomper was het uitvallen van topschutter Kevin Kerssies halbverwege de tweede helft. De matchwinner van een week eerder had last van zijn hamstrings en kon niet verder. Een enorme aderlating, die echter al snel werd vergeten toen Zifyon Djababoe zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht. De middenvelder werd weggestuurd door Mart Pastoor en kreeg alle ruimte om vervolgens oog in oog met de doelman heel koel te blijven.

Vlak daarna kreeg Klazienaveen nog een tegenvaller te incasseren toen Jesse Habing na een zware charge van Eduard Kobes niet verder kon. Ook hier werd de kater snel weggespoeld toen opnieuw Aaron Brinks helemaal vrij raak mocht koppen: 2-2.

Genadeklap van Hoogeveen
Vervolgens sloeg de vermoeidheid aan beide kanten toe en was het wachten op de ploeg die als eerste zou bezwijken. Dat werd Klazienaveen en twee invallers aan Hoogeveense zijde fungeerden als beul. Het was Esad Yildirim die het overzicht bewaarde en de scorende Mart Pastoor vond: 3-2. Een bekroning van een sterke invalbeurt van de naar HODO vertrekkende middenvelder.

De gasten waren vervolgens niet bij machte om zich opnieuw terug te knokken en zagen Esad Yildirim op aangeven van Dylano Wolters op zeer fraaie wijze de wedstrijd definitief in het slot gooien.

Finale op neutraal terrein
Zaterdag treft Hoogeveen op neutraal terrein Zuidhorn in de finale. De Groningers versloegen Groen Geel met 2-0 en strijden om handhaving in de tweede klasse. Hoogeveen TV is hier live bij aanwezig en zal groots uitpakken met naast het live verslag diverse voorbeschouwingen en analyses.

Hoogeveen zaterdag – FC Klazienaveen: 4-2 (1-1). Scoreverloop: 15e Saroney Vreeling 1-0, 28e Aaron Brinks 1-1, 66e Zifyon Djababoe 2-1, 72e Aaron Brinks 2-2, 79e Mart Pastoor 3-2, 89e Esad Yildirim 4-2. Scheidsrechter: Tommy Postma. Gele kaarten: Vreeling, Kobes (beiden Hoogeveen), Bernsen, Schimmel, Jesse Habing, Brinks, Jagt (allen Klazienaveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Vreeling (Pastoor), Kobes, Ruben de Haas, Kroezen, Santing, Linthorst (Van Veen), Pattipeilohy (Bezuyen), Kerssies (Yildirim), Wolters, Djababoe.

Samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=UmBFCPSCQdk

Link reactie Zifyon Djababoe: https://www.youtube.com/watch?v=AJKbT3LnBJY

Link reactie Mart Pastoor: https://www.youtube.com/watch?v=eKDoGhVvnMo

Foto:Tijn Jutstra 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: