Sport

Hoogeveen zaterdag velt vonnis over Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD – Na 29 jaar speelt Hollandscheveld volgende seizoen weer in de 4e klasse. In de derby tegen Hoogeveen zaterdag werd er met 2-5 verloren. De Hoogeveners zetten door dit resultaat een goede stap richting de nacompetitie voor promotie en klommen naar de tweede plaats.

In 1994-1995 speelde Hollandscheveld ook een seizoen in de 4e klasse, maar toen werd het verloren gegane terrein in één seizoen weer heroverd. Ondanks dat de donkere wolken zich al lange tijd boven sportpark De Oosthoek samenpakten, komt de degradatie toch wel aan bij de club die ooit op het hoogste amateurniveau speelde. “Binnen de vereniging doet dit best wel pijn. We zijn lang optimistisch geweest, maar ik denk dat we nu vooral ook realistisch moeten zijn. Het zit er op dit moment gewoon niet in. Er is te weinig doorstroming en we hebben gewoon te weinig kwaliteit om een rol van betekenis te spelen in de 3e klasse.  We hebben natuurlijk de naam en een prachtige accommodatie, maar daar kom je er niet mee. Je ziet het ook bij andere clubs bij ons in de buurt.”

Positief richting nacompetitie

Bij de zaterdagtak van Hoogeveen hangt de vlag er heel anders bij. De ploeg van trainer Herman Schonewille is nog een punt verwijderd van de nacompetitie. “Volgende week gaan we tegen Veenhuizen voor de volle drie punten. We willen met een flow de nacompetitie in gaan en een goede pot spelen. We hebben een hartstikke goed team. Dat hebben we laten zien in de fase voor de nederlaag tegen Vitesse’63. Als we die vorm halen, hebben we zeker wat te zoeken in de nacompetitie”, aldus de trainer van Hoogeveen.

Kansen Kevin Kerssies

De beginfase was meteen voor Hoogeveen dat het meeste balbezit had en met name Kevin Kerssies kreeg een aantal goede kansen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Kerssies, na ruim een kwartier spelen, de score opende. De 0-1 voorsprong was verdiend.

De eerste kans aan de andere kant leverde direct een treffer op. Luuk van Eck reageerde attent op een afgeslagen bal en schoot, amper twee minuten later de 1-1 binnen. In het vervolg van de eerste helft bleven grote kansen uit en zochten beide ploegen, halverwege, met een 1-1 ruststand de kleedkamers op voor een kopje thee.

Genadeklap voor Hollandscheveld

In de tweede helft was het wederom de ploeg van Herman Schonewille die het spel domineerden, maar in tegenstelling tot de eerste helft leverde het overwicht in het tweede deel wel direct een treffer op. Weer was het Kerssies die Hoogeveen op voorsprong bracht. Met een bekeken boogbal, van de rand van de zestien, liet Kerssies doelman Lennard Vos kansloos.
Amper vier minuten later dompelde Hoogeveen Hollandscheveld verder in rouw. Dit keer bleef Jan ten Cate koelbloedig die, op aangeven van Dylano Wolters, oog in oog met Vos niet faalde.

Nadat Zifyon Djababoe na 63 minuten de stand op 1-4 had gebracht was het wachten op meer treffers. Een kleine tien minuten voor tijd bracht Mart Pastoor de stand op 1-5. In de slotminuten redde Rodney Olde nog de eer voor de thuisploeg: 2-5.

Hollandscheveld – Hoogeveen zaterdag: 2-5 (1-1). Scoreverloop: 17e Kevin Kerssies 0-1, 19e Luuk van Eck 1-1, 49e Kevin Kerssies 1-2, 55e Jan ten Cate 1-3, 64e Zifyon Djababoe 1-4, 83e Mart Pastoor 1-5, 90e Rodney Olde 2-5. Scheidsrechter: Richard Venekamp. Gele kaarten: Strijker, Van Eck (Beiden Hollandscheveld), Wolters, Bezuyen, Santing (allen Hoogeveen). Opstelling Hollandscheveld: Vos, Span, Van Eck, Tim Schonewille (Olde), Koopman, Jan Hagen, Odink (Luuk Hagen), Snippe, Bijl (Leroy Schonewille), Strijker, De Jonge. Opstelling Hoogeveen zaterdag: Slot, Bezuyen, Kobes, Van der Haar (Kroezen), Santing, Van Veen (Linthorst), Pattipeilohy, Kerssies (Jesse de Haas), Ten Cate (Penninkhof), Djababoe, Wolters (Pastoor).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen