HODO 5 wint de beker

HollandscheveldOp het sportpark M.O.V.V. te Midwolda werd afgelopen zaterdag een finaledag georganiseerd waar meerdere wedstrijden werden gespeeld. De mannen onder leiding van Daan, Arjan, Manuel en Bert moesten aantreden tegen Read Swart uit de Knipe. De wedstrijd begon om 4 uur en de mannen werden aangemoedigd door een grote groep meegereisde supporters

HODO begon sterk aan de wedstrijd en had gelijk overmacht. De eerste grote kans is voor Rob Leijsenaar maar hij weet het net niet te vinden. Er volgen nog verschillende kansen en het lijkt een kwestie van tijd dat HODO gaat scoren, en dit gebeurde dan ook niet veel later. Het is Rob Leijsenaar die de bal in de touwen kopt en de stand op 1-0 brengt voor HODO. Door deze goal werd Red Swart wakker en begonnen met voetballen wat uiteindelijk resulteerde in een grote kans voor de mannen uit de Knipe. Het schot werd goed geweerd door doelman Jorian. Op slag van rust wordt het 2-0 voor de mannen uit Hollandscheveld er wordt weer gescoord met de kop en dit keer is degene die scoort Justin!

Na de rust komt Read Swart goed uit de startblokken en de aansluitingstreffer werd dan ook snel gemaakt. Op dit moment in de wedstrijd is Read Swart de bovenliggende partij. Keeper Jorian ontving een gele kaart en zoals bij de lagere amateurs de regel is betekend dit dat hij voor tien minuten het veld moet verlaten. Read Swart kreeg een penalty toegekend. Wie moet er op dat moment onder de lat? Het is Marcel die het spelershirt ruilt voor het keepershirt wat hij in het verleden altijd droeg. Met een uitstekende renning stopt Marcel de penalty en de stand blijft 2-1 in het voordeel van HODO.

Toch wordt het nog spannend in de tweede helft van deze wedstrijd want na een grote kans voor HODO is het Read Swart die de gelijkmaker scoort en de stand op 2-2 brengt. Maar het is HODO die uiteindelijk de finale wint de goal wordt gemaakt vanuit een corner door Arno en hij brengt de stand op 3-2!

Na een lange blessuretijd fluit de scheidsrechter af en hebben de mannen uit Hollandscheveld de beker gewonnen! Het feest begon in Midwolda en eindigde in de kantine op het Hoge Bos.

Man van de wedstrijd: Duco Schonewille