Algemeen

Drentstalige schrijver uit Spanje geeft dichtbundel uit en komt signeren

Beilen- Schrijver Chris Canter (1980) woont al jaren in Spanje, maar presenteert op zaterdagochtend 17 juni zijn eerste dichtbundel Hieltied onbekender in Beilen!
Canter debuteerde in 2019 met de verhalenbundel Moenen. In Hieltied onbekender gebruikt hij, behalve het Drents, vooral zijn vadertaal, Engels, en naast oorspronkelijke gedichten zijn er vrij vertalingen. Klassieke gedichten van Edgar Allan Poe en Dylan Thomas krijgen in deze meertalige bundel een Nedersaksische invulling.

Voor deze presentatie komt de schrijver speciaal naar Beilen. En voor liefhebbers van literatuur is er de exclusieve mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis, aanmelden kan vóór 1 juni via huusvandetaol.nl/anmelden-canter.

Locatie: Huus van de Taol, Raadhuisplein 1, Beilen
Tijd: 10.30 – 12.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur)

De muzikale omlijsting wordt deze ochtend in het Drents én het Spaans verzorgd door zangeres Martijje. Het Drentse Boek is de uitgeverij van streektaalorganisatie het Huus van de Taol, de organisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers wies met zijn en die niet-gebruikers waarderen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: