Informatiebijeenkomst voor zwangeren en hun partners over bevallen in Emmen

Treant Zorggroep houdt op maandag 10 september een informatiebijeenkomst voor zwangeren en hun partners uit de regio’s Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen.

Hiermee kunnen aanstaande moeders en hun partners zich voorbereiden op een mogelijke (poli)klinische bevalling op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

De bijeenkomst is op ziekenhuislocatie Scheper aan de Boermarkeweg 60 in Emmen en vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in vergaderruimtes 1 + 2.
Uit cijfers blijkt dat maar liefst 60 procent van de zwangeren, om wat voor reden ook, tegen de verwachting in moet bevallen in het ziekenhuis. Het is daarom goed om op voorhand al een beeld te hebben van het ziekenhuis en de kraamafdeling. De bijeenkomst is erop gericht om door een goede voorbereiding op een mogelijke ziekenhuisbevalling, onnodige angst en spanning te voorkomen. Tijdens de informatiebijeenkomst geven een verloskundige, gynaecoloog, verpleegkundige en een medewerker van een kraamzorginstelling tekst en uitleg en beantwoorden eventuele vragen. Indien mogelijk krijgen de zwangeren en hun partners na afloop een rondleiding over de afdeling.
Aanmelden Hoogeveen: via 0528 28 63 81 / secr.vrouwenkind@treant.nl of bij de secretaresse van afdeling Vrouw en Kind

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Informatiebijeenkomst voor zwangeren en hun partners over bevallen in Emmen

 • 4 september 2018 om 11:55
  Permalink

  Waarom zouden aanstaande ouders naar Emmen gaan om hun kind op de wereld te zetten?
  Vanaf mijn locatie, Krakeel, is het naar Emmen 34.5 km. waar je volgens google maps 28 minuten voor nodig hebt om daar te komen zolang alles meezit.
  Naar het ziekenhuis in Hardenberg is de rit daar naartoe 23.1 km. maar daar heb je ook 28 minuten voor nodig. Isala Zwolle ligt op 45.3 km. maar door de goede verbinding doe je daar maar een minuutje langer over dan naar Emmen, 29 minuten dus!
  De laatste mogelijkheid zou Assen zijn, bijna op dezelfde afstand als Emmen, 34.3 km., maar 3 minuten sneller.
  Waarom zouden de aanstaande ouders kiezen voor Emmen?

Geef een antwoord