Algemeen

Meer geluksbeleving voor de kinderen van de Juliana van Stolbergschool

Hoogeveen – In samenwerking tussen Stichting Welzijnswerk en de Juliana van Stolbergschool wordt met ingang van het komende schooljaar gestart met opbouwwerk op school. Wij noemen het liever ‘gelukswerk’. Deze bijzondere nieuwe samenwerking is vandaag officieel beklonken tijdens een bijeenkomst op school, in aanwezigheid van directeur-bestuurders Arend Eilander van PricoH, Johan Bosman van Stichting Welzijnswerk en directeur Sigrid Hartman van de Juliana van Stolbergschool. Natuurlijk waren alle kinderen erbij voor een bijzonder fotomoment.

De aanleiding voor de samenwerking vanuit SWW is dat er vanuit een breder perspectief een brug geslagen kan worden tussen de leefwerelden van het kind, dat wil zeggen: de driehoek buurt-school-thuis. “Kinderen ontwikkelen zich niet alleen op school, maar ook thuis en in de buurt. Als er ballast zit in je hoofd, is er geen ruimte voor een rekensommetje”, vat Sigrid Hartman pakkend samen.

Het hoofddoel van de samenwerking is om de geluksbeleving van de kinderen op school te vergroten. Daar hoort bij het optimaliseren van het leerklimaat van de kinderen, waarmee de ontwikkelkansen van de kinderen worden vergroot. Een bijkomend doel is dat ouders en kinderen meer gebruik gaan maken van voorzieningen en activiteiten in Hoogeveen en dat het geluk van het kind als gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt gevoeld van school, thuis en de buurt.

Voor het schooljaar 2019-2020 is een sociaal werker voor 24 uur per week voor de school beschikbaar. Deze gaat stimuleren dat ouders en kinderen op een positieve manier actief zijn in de buurt, en de eigen leefomgeving. Een grotere geluksbeleving bij kinderen maakt dat zij gemakkelijker relaties met andere kinderen aangaan en het beïnvloedt hun gezondheid positief.

Netwerkpartners voor het project zijn, naast medewerkers van de Juliana Van Stolbergschool en SWW, o.a. leden van het wijk- en kernteam, logopediste Maartje Oosterwijk, de schoolarts, actieve buurtbewoners, de initiatiefgroep van de Smederijen, Stichting Leergeld,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen