Algemeen

Kinderen nemen voor uurtje ambulance 03-133 over

Hollandscheveld – Ambulance 03-133 van UMCG ambulancezorg had vrijdagmiddag een geheel nieuwe crew. Kinderen van BSO en kinderopvang ‘ Het Vlinderveld’  in Hollandscheveld mochten deze middag even snuffelen aan wat het werk op een ambulance allemaal inhoudt.

Deze middag was als afsluiting van het thema beroepen, dat afgelopen weken op het Vlinderveld voorbij is gekomen. En als je vader ambulancechauffeur is, hoe cool is dat het dan dat hij even bij je op de kinderopvang/BSO komt. De kinderen waren in ieder geval vlugge leerlingen en wisten al snel hoe je een verbandje moest leggen en de saturatie moest worden gemeten. Maar natuurlijk was ook de microfoon om contact op te nemen met de meldkamer en de schakelaar voor de zwaailichten heel interessant.

Voorlichting voor het werk op de ambulance

Met de voorlichting die wordt gegeven komt de zorgvraag niet in gevaar. Hiervoor worden zogenaamde reserveambulances gebruikt met een operationeel team dat, mocht het nodig zijn, gelijk inzetbaar zijn. UMCG Ambulancezorg vind het belangrijk dat kinderen al in een vroeg stadium vertrouwd raken met de ambulance en 112.

© Foto: Martin Schonewille

 

Geef een reactie