Gratis toegang bij Hoogeveen – AWC

Na vier jaar afwezigheid begint Hoogeveen zondag aan haar 24e seizoen in de Hoofdklasse. De thuiswedstrijden zullen vanaf nu een half uur eerder beginnen: 14.00 uur. Te beginnen zondag tegen AWC uit Wijchen. Om de rentree te vieren kan het publiek deze zondag de wedstrijd gratis bezoeken.

Het winnen van de AH Offerein Bokaal was een mooie afsluiter van de voorbereiding voor de ploeg van Nico Haak. De prijs was echter niet het belangrijkste. Men trof in HZVV natuurlijk een gelijkwaardige tegenstander en er was dan ook sprake van een echte test. Het leverde positieve punten op, maar zeker ook aandachtspunten en dat was juist de meerwaarde van het duel. In de Hoofdklasse zal er ook meer gevraagd worden dan goed voetbal alleen en zal het ook regelmatig aankomen op strijdlust. Wat dat betreft slaagde Hoogeveen met vlag en wimpel.
Trainer Nico Haak zal in eerste instantie ongetwijfeld voort gaan borduren op het succesvolle elftal van vorig seizoen. De meeste basisspelers zijn immers gebleven.

Veel tegenstanders zullen nieuw zijn voor Hoogeveen. Naast Hoogeveen zijn er maar liefst zes andere ploegen die gepromoveerd zijn. Be Quick 1887 is de enige degradant uit de derde divisie en natuurlijk wel een oude bekende. Dat is de tegenstander van zondag niet.
AWC is net als Hoogeveen gepromoveerd vanuit de eerste klasse. De ploeg speelde in de eerste klasse C van het district Zuid en werd met acht punten voorsprong op de nummer twee kampioen. Van de 24 duels verloor men er zeven en speelde men maar één keer gelijk.
Voor AWC is het het tweede seizoen in de Hoofdklasse. In het seizoen 2014-2015 debuteerde men, maar volgde met een laatste plaats ook meteen degradatie.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord