Sport

Derby Hoogeveen-Alcides bijna garantie voor spektakel

Hoogeveen: Zondag om 14.00 uur de derby tussen Hoogeveen en Alcides. Een duel tussen twee ploegen die vorig seizoen nog streden om het kampioenschap in de eerste klasse en uiteindelijk beiden promoveerden. Twee ploegen die het tot nu toe ook meer dan verdienstelijk doen in de Hoofdklasse. Kortom, alle ingrediënten om er een mooie voetbalmiddag van te maken.

Dat deden beiden ploegen vorig seizoen in de onderlinge confrontaties. In Hoogeveen leek Hoogeveen destijds een beslissende slag te slaan door een 2-0 voorsprong te nemen. In een hectische slotfase kwamen de Meppelers vervolgens nog terug tot 2-2. Hoogeveen belandde daarna in een kleine dip en Alcides nam de koppositie over. Tot de return in Meppel. Daar was Alcides de betere ploeg, maar ging Hoogeveen er uiteindelijk met de 1-2 zege vandoor. Het bleek achteraf de beslissing in de strijd om het kampioenschap.

Ook dit seizoen stonden beide ploegen al tegenover elkaar, maar dan in de strijd om de beker. Hoogeveen won deze confrontatie door een treffer van Sadik Spijodic met 1-0. Het is duidelijk dat Hoogeveen voetballend gezien even de tijd nodig heeft gehad om weer in het ritme te komen. Daarnaast moesten er natuurlijk drie nieuwe spelers worden ingepast. Het vertoonde spel in de tweede helft in de gewonnen topper tegen RKZVC biedt echter weer het nodig perspectief. Aan ritme zal het de komende weken ook niet ontbreken, want men is nog slechts één weekend vrij.
Natuurlijk is het feit dat Hoogeveen titelkandidaat is opzienbarend. Toch mogen ook de prestaties van Alcides er zijn. Men staat keurig op een veilige plek in de middenmoot. Met name thuis is de ploeg van Wilko Niemer bijna niet te verslaan. Na de winter werd er gewonnen van De Bataven en Silvolde (beiden thuis) en verloren van AWC en Hoogland.

Qua historie is de balans van de competitiewedstrijden die in Hoogeveen werden gespeeld in evenwicht. Beide ploegen stonden twaalf keer eerder tegenover elkaar. Hiervan wonnen beide ploegen vier duels en eindigde het ook vier keer onbeslist.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen