Algemeen

Lezing Frits Kappers in de Bibliotheek te Hoogeveen over boek en paralellen 1935-2023

Lezing door Frits Kappers, auteur van de historische roman De schaduw van Fout. In 1935 werd bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten acht procent van de stemmen uitgebracht op de Nationaalsocialisten van Anton Mussert.In diverse gebieden in het oosten van het land behaalde de beweging die zich vooral richtte om de onvrede onder kleine middenstanders en agrariërs tot 20% van de uitgebrachte stemmen.

In zijn debuutroman, De schaduw van Fout, gaat Kappers uitgebreid in op de manier waarop zijn vader er toe kwam om zich kort na de bezetting van Nederland aan te melden als lid van de beweging, die partij koos voor de vijandelijke bezetter.

Hij beschrijft hoe deze keuze tot hevige discussies leidde in het gezin van zijn grootouders, waar een van de andere zonen zich aansloot bij het verzet. Ook signaleert hij opmerkelijke parallellen met het huidige tijdsgewricht, zowel lokaal als nationaal en mondiaal. Op de avond voor de Provinciale Statenverkiezing belooft deze lezing een indringende gedachtewisseling te worden.

Datum: 14 maart a.s.

Plaats: Bibliotheek Hoogeveen.

Tijd: inloop 18.45 uur, start 19.00 uur, afronding 20.00 uur.

Kosten; Gratis, vrije gift bij uitgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen