Kringmiddag voor en door de Molukse wijk in Venesluis in Hoogeveen

Hoogeveen – De Historische Kring Hoogeveen houdt op woensdag 22 februari 2023 een kringmiddag in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Aanvang 14.00 uur. De kringmiddag staat geheel in het teken van het feit dat 60 jaar geleden de eerste bewoners hun woning betrokken in de Molukse wijk.

In de pauze en na afloop van de kringmiddag wordt er ook een soort van proeverij van heerlijke kleine gerechten. De middag wordt smakelijk en kleurrijk ingevuld.

Johann Bisschop zal een (interactieve) lezing geven. Die begint in Portugal, waar Hendrik de Zeevaarder de Portugezen de weg naar Indië wijst. Scherper gezegd, de weg naar de specerijen. De specerijen die ons, Hollanders in de gouden eeuw, enorme rijkdom brengen! Onze rijkdom werd hún armoede.  Sindsdien zijn Holland en Indië aan elkaar verbonden.

Eventuele consumpties dienen betaald te worden met consumptiebonnen. Deze kunt u voorafgaand aan de voorstelling kopen, betaling per pin. In de pauze worden geen consumptiebonnen verkocht.

Als u nog geen lid bent van de HKH bent u ook van harte welkom, maar we hopen van harte dat u daarna wel lid wordt, zodat we ook in de toekomst allerlei activiteiten voor onze leden kunnen blijven organiseren.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord