Sport

Hendriks en Wattimena winnen elfde editie Coop Koolhof koppeldarttoernooi

PESSE – De elfde editie van het Coop Koolhof koppeldarttoernooi in de Wenning te Pesse is zondag gewonnen door Jimmy Hendriks en Jermaine Wattimena. Zij schrijven daarmee het toernooi voor het eerst op hun naam. In de finale rekenden zij af met Joey de Jong en Levi de Witte. Het toernooi kende dit jaar Coop Koolhof een nieuwe hoofdsponsor.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier en poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Uiteindelijk bleken Hendriks en Wattimena de beste spelers in de winnaarsronde. In een zinderende finale versloegen zij het duo De Jong en De Witte met 6-3. In de verliezersronde trokken Johnny Veuger en Erik Blokzijl aan het langste eind door in een spannende finale met 3-2 te winnen van Dennis Prij en Jermaine van Es. De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Jeffry Brus en Ronald Zwets. Zij bereikten de halve finale en eindigden uiteindelijk knap als vierde in de winnaarsronde. De hoogste finish van het toernooi was 160 punten en werd gegooid door Levi de Witte in de finale.

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi met 46 koppels, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi, waarbij onze dank uitgaat naar de wedstrijdleiding die in handen was van Dinand Kist en Andre Vos”, aldus de trotse organisatoren Luten, Strijker en Kats van het Coop Koolhof Koppeldarttoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de elfde Coop Koolhof Koppeldarttoernooi.”

Eerste vier winnaarsronde
1. Jermaine Wattimena en Jimmy Hendriks ( Westervoort/Castricum)
2 Joey de Jong en Levi de Witte (Westerhaar/Vriezenveen)
3 Machiel Stoffers en Dennis v/d Ende (Emmer-Compascuum/Borger)
4 Ronald Zwets en Jeffry Brus (Pesse)

Eerste vier verliezersronde
1 Johnny Veuger en Erik Blokzijl (Hoogeveen)
2 Dennis Prij en Jermaine van Es (Hoogeveen
3/4 Kai Schraa en Robin Luten (Pesse/Ruinen)
3/4 Jan Scheibeler en Johan Schalen (Hoogeveen)

Winnaars Pesserkoppel
1. Jeffry Brus en Ronald Zwets
2/3 Gerbren Den Uijl en Andre Waninge
2/3 Tim Luten en Kevin Waninge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen