Amusement

Kerst en winterbieren festival was een groot succes

Hoogeveen – Het Kerst- en Winterbieren festival aan de Hoofdstraat Noord was zaterdagmiddag en -avond een groot succes. De ruim 850 voorverkoopkaarten waren al ruim voor aanvang van het festival uitverkocht. Ook de kaarten aan de kassa gingen in een rap tempo over de toonbank. Als resultaat waren bijna alle festival glazen op en het was een super gezellig feest in en om de feesttenten. 

Het festival begon om half vijf, echter waren de fanatieke bierliefhebbers al om kwart over vier binnen. Deze mensen konden niet wachten tot half vijf en mochten het terrein al betreden. Op het bierfestival kon men genieten van lokale maar ook landelijke speciaal bieren. Vooraf werd er een glas met muntjes gekocht, waarmee je zelf kon kiezen bij welke brouwerij je het volgende biertje liet tappen.

Tijdens het bierfestival werd er live muziek gemaakt door By Accident, zij brachten de stemming er goed in. Tijdens het nummer van ‘Kleine café aan de haven’ werden de zangers verrast door het geweld van het publiek met het refrein. Deze interval zagen ze niet aan komen en konden ook even niet zingen door het lachen. De klassiekers deden het erg goed tijdens het festival. De 14 brouwerijen die aanwezig waren op het terrein genoten met volle teugen van de aandacht van de bezoekers.

Sommige bieren waren zo populair, dat ze halverwege de avond al waren uitverkocht. Hierdoor werden enkele festivalbezoekers teleurgesteld omdat zij sommige biertjes niet hebben kunnen proeven, gelukkig was er keuze genoeg om toch een ander biertje in de plaats te nuttigen.

De organisatie die voor het eerst in handen was van lokale cafés en horecagelegenheden als De Lekkernij en De Lijst -met hulp van alle vrijwilligers- kan samen met de sponsors terug kijken op een succesvolle editie. De sponsors van het evenement waren: Terra Carta, Binnenstad Hoogeveen, Rock Wise, Area, Dutch Medical Event Service, Jobo bedrijfskleding, Gemeente Hoogeveen, Regionieuws Hoogeveen, Provincie Drenthe, Grolsch en D.A.B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen