Algemeen

Armoedeconferentie Hoogeveen

Armoedeconferentie Hoogeveen

Hoogeveen-Een besloten conferentie waarin aandacht wordt besteed voor de armoede in Hoogeveen.
Een grote opkomst was er in de Tamboer bij de armoede conferentie, waaronder veel initiatieven tegen armoedebestrijding in Hoogeveen, waaruit blijkt dat de betrokkenheid enorm groot is. Een conferentie om elkaar te ontmoeten en samen sterk te maken tegen de armoede d.m.v. een plenaire gedeelte, waarin vragen gesteld konden worden en aansluitend diverse workshops, waar de genodigden uit konden kiezen waar men met elkaar ook ideeën en tips kunnen uitwisselen, alsook netwerken met elkaar.

De conferentie werd geopend door de dagvoorzitter Yvonne van de Weerd
Diverse sprekers werden uitgenodigd, waaronder ook een ervaringsdeskundig die een kijkje gaf in haar leven.
Wethouder Jeroen Westendorp, Voorzitter bestuur “Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe” heeft o.a. in zijn portefeuille Participatiewet, Minimabeleid, & Armoedebestrijding”” en hij werd geïnterviewd over de armoede in Hoogeveen.
Ook leerlingen van diverse scholen werden betrokken en gaven hun boodschap mee via een digitale presentatie, tevens hebben hebben ze een prachtige presentatie mogen maken voor in de ontvangstruimte van de Tamboer.

Carola Schouten “Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen” gaf voor de genodigden in de zaal een digitale boodschap mee.
Drs. Eef van Opdorp is vanaf 1974 al meer dan 20 jaar werkzaam als “budgetcoach” en trainer via haar bedrijf “EEF Coaching en Geldgedrag”. Zij gaf een korte zeer interessante lezing uit haar boek “Gek van Geld” wat overigens elk genodigde een prachtig exemplaar na afloop meekreeg. Armoede is een belangrijk thema in het sociale domein. Volwassen, gezinnen, kinderen, en alleenstaande die langdurig in armoede leven of problematische schulden hebben, ervaren meer stress en hebben minder mogelijkheden om mee te doen in de samenleving.
Mensen in de armoede hebben vaak een trauma opgelopen, schaamte en wantrouwen worden vaak overheerst in de maatschappij.

Foto’s Paula Bansema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen