Amusement

Programma Theater de Tamboer 8 t/m 11 december

The New London Chorale by Tom Parker |

We vieren 40 jaar New London Chorale – met special guest Madeline Bell

Donderdag 8 december | 20.00 uur | muziek

Goed nieuws voor de fans van Tom Parkers The New London Chorale! Het 40 jarig jubileum van het populaire gezelschap wordt gevierd met een tour langs de Nederlandse theaters waarbij alle muzikale en vocale hoogtepunten langskomen. Met hun gepopulariseerde versies van bekende klassieke werken, zoals o.a. The Young Messiah en The Young Wolfgang Amadeus Mozart, weten zij de fans al vier decennia lang te beroeren, zowel via hun albums als live.

Dit feestelijke concert wordt gebracht door vier solisten onder wie Gordon Neville en special guest Madeline Bell, begeleid door een band met vier strijkers en achtergrondkoor.

meer info: www.detamboer.nl

  

Veldhuis & Kemper | Hou dat vast
Sinterklaas in De Tamboer

Donderdag 8 december | 20.30 uur | cabaret

Hou dat vast!

Het is niet zozeer belangrijk wat je vasthoudt, maar wie je vasthoudt. Dat is de afgelopen tijd wel duidelijk geworden. En laat dat nou net één van de thema’s zijn van de nieuwe voorstelling van dit gevierde duo. Veldhuis & Kemper stonden twintig jaar geleden voor het eerst samen op het podium. Na zo’n tijd ken je elkaar goed, zou je zeggen. Maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen. Maar of dat nou zo verstandig is? Confronterend grappig is het in ieder geval wel, met ontroering als onverwachte bonus.

***** Algemeen Dagblad
“Prettige, soms confronterende herkenbaarheid, altijd ingebed met humor (…) het stel voelt nog immer moeiteloos de tijdgeest aan.”

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

De Kast | 30 jaar jubileumconcert
Vrijdag 9 december | 20.00 uur | muziek

Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode, Sytse Broersma en Nico Outhuijse zijn terug!

In 2019 vierde De Kast in originele bezetting haar 30-jarig jubileum in Amsterdam voor bijna 4000 bezoekers! Dit was de aftrap van hun jubileumjaar. Het vervolg kan nu eindelijk opgepakt worden met een feestelijke show vol met de allerbeste hits.De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als In nije dei, Hart van mijn gevoel, Eltse grins foarby, Woorden zonder woorden, In de wolken en Raak. In totaal heeft de groep ongeveer 14 top-40 hits gehad in haar carrière.

Zanger Syb van der Ploeg: “We zijn trots om onze jubileumtour eindelijk te mogen aankondigen en hopen dat we veel fans terugzien die vroeger massaal onze concerten bezochten. Dertig jaar De Kast is een hele mijlpaal en we gaan er samen met de fans een grote reünie én een ontzettend bijzondere avond van maken.”

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 Het uur van de Wolf | Linda Ronstadt & Friends
Vrijdag 9 december | 20.15 uur | muziek

Muziek van één van de meest toonaangevende vrouwelijke rockartieste. In dit twee uur durende West Coast rock, folk en americana muziekspektakel nemen Lana Wolf en haar fantastische band je mee naar de periode van de roerige jaren ‘70 tot aan 2006, het jaar waarin Linda Ronstadt haar laatste album opnam. De vrienden van Linda komen ook aan bod in deze show: the Eagles, Little Feat, Neil Young, J.D Souther, Elvis Costello, Randy Newman, Dolly Parton, Carla Bonhoff en anderen. Lana Wolf is onder meer bekend van The American Country Legends, The Queen Experience en Rockopera in Concert. Samen met haar band garandeert ze een heerlijke muziekavond.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

  Ed Struijlaart | Gitaarmannen 2: Eric Clapton Unplugged
Zaterdag 10 december | 20.15 uur | muziek

Een ode aan Eric Clapton! Na het succes van Ed Struijlaart’s eerste theatertour Gitaarmannen, is het tijd voor het langverwachte vervolg. In Gitaarmannen 2 brengt Ed een muzikale ode aan het album Unplugged van Eric Clapton.

Als tiener raakte Ed zijn interesse voor de gitaar kwijt. Bijna had hij deze liefde zelfs opgegeven, totdat er een plaat uitkwam die alles veranderde: Eric Clapton – Unplugged. Het werd de meest legendarische MTV Unplugged sessie ooit waarvan het live-album 26 miljoen keer over de toonbank ging. In 2022 is het exact 30 jaar geleden dat Clapton deze legendarische sessie voor 300 man publiek opnam in Bray Studio’s, net buiten Londen. Het was toen de zuurstof die Ed Struijlaarts gitaarvlam nodig had. Nadat Ed het iconische intro van Layla hoorde wist hij het zeker: “Ik ben een gitaarman.”

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

  NNO Altviool Sextet | Kamermuziek | Zondagmiddag matinee
Zondag 11 december | 14.00 uur | klassiek

Een heerlijke middag vol kamermuziek. De zes musici van het NNO Altviool Sextet zijn trots op hun instrument. Ze spelen graag symfonische muziek, maar dragen ook de kamermuziek een warm hart toe. De musici laten horen dat de altviool een prachtig, bijzonder inventief instrument is. Ook bijzonder en leuk om een keer zonder de collega-instrumenten te spelen.

De groep altviolen van het NNO is een zeer diverse groep. De leeftijden van de musici lopen sterk uiteen, de genoten opleidingen zijn divers en de violisten hebben verschillende nationaliteiten. Ook de tijd die de musici al aan het orkest verbonden zijn varieert.

Het ensemble biedt een gevarieerd programma in verschillende bezettingen met muziek van Palestrina tot Piazzolla.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen